Pešbus je spodbujanje k prihodu peš v šolo in ne z avtomobilom in s tem spodbuja aktivno življenje. Poteka v tednu mobilnosti.

Letos je akcija Pešbus trajala tri tedne (od 20. 9. 2021 do 8. 10. 2021). V preteklih letih pa dva tedna. Vsak dan se je pot Pešbusa začela na različnih lokacijah. Naša pot se je začela pri mesariji Arvaj. Vsak dan je bil zbor ob 7.30, odhod pa ob 7.40. Pot se je nadaljevala mimo športnega parka Britof, do avtopralnice Pičman, ki je bila druga postaja naše poti. Odhod iz druge postaje je bil 7.55. Pot smo nadaljevali do Čira-Čara, kjer je bila tretja postaja. Ob 8.00 smo odšli iz tretje postaje naravnost v šolo, kjer smo se srečali še z enim Pešbusom, ki je prišel iz smeri Voge.

Na prvi postaji nas je bilo približno 10. Na drugi postaji pa se nam je pridružilo približno 20 potnikov. Skupaj nas je dnevno hodilo približno 30. Pri zadnji postaji se nam je pridružila še zadnja potnica.

Pot je vsak dan potekala enako. Večinoma dni sta nas spremljali učiteljica Nuša in učiteljica Anita s prve postaje, pri drugi postaji pa se je pridružila še dodatna učiteljica kot spremljevalka. To leto nismo videli nobene veverice, ki smo jih videli vsako leto prej. Smo pa videli enega kragulja. Po poti do šole smo se pogovarjali o različnih stvareh. Med potjo nas je večina upoštevala pravila, nekaj jih pa ni in so bili zato opozorjeni. Najbolj nagajivi so bili fantje iz 2. a razreda.

Pešbus mi je bil zelo všeč, ker smo se pogovarjali in sprehajali do šole. S tem sem se že zjutraj nadihal svežega zraka in smo se vsak dan pogovarjali o zanimivih stvareh. Želim si, da bi bil Pešbus večkrat letno ali dlje časa, ker se lahko na poti v šolo pogovarjam s prijatelji ali pa od učiteljev izvem zanimive stvari.

Erazem Breznik, 5. b

2021-11-23T20:27:42+00:00
Dostopnost