OBVESTILA 2019-10-03T21:19:24+00:00

3. 10. 2019

Naravoslovni dan za učence 7. razreda

V četrtek, 10. 10. 2019, bo potekal naravoslovni dan v naravnem rezervatu Škocjanski zatok v Kopru za učence 7. razreda.

  • Učenci malico prevzamejo ob 7.45 uri
  • Odhod avtobusa izpred KD ob 8.00 uri
  • Predviden povratek v šolo okrog 13.30 ure

Učenci naj bodo primerno obuti in oblečeni za hojo po rezervatu. Potrebujejo pisala in trde podlage za reševanje delovnih listov ter daljnoglede (če jih imajo doma) za opazovanje živali.

V kolikor so učenci naročeni na kosilo in ta dan ne bodo kosili, naj se pravočasno odjavijo od kosila.

Vodja dneva dejavnosti: Helena Vidmar.

27. 9. 2019

Interdisciplinarna ekskurzija v bolnico Franja v Kobaridu za učence 9. razreda

Datum: torek, 1. oktober 2019

Učenci pridete v šolo ob 7.45. Odhod avtobusa je ob 8.00. Predviden čas prihoda 17.45.

Vodja ekskurzije: Matjaž Pelko

27. 9. 2019

Interdisciplinarna ekskurzija v Šempeter in Posotelje za učence 7. razreda

Datum: torek, 1. oktober 2019

Pot ekskurzije: Predoslje – Šempeter – Rogatec – Olimje – Predoslje

Učenci pridete pred kulturni dom v Predosljah ob 7.30. Odhod avtobusa je ob 7.35. Povratek predvidoma ob 18. uri.

S seboj vzemite tudi svojo malico, zemljevid Slovenije in pisalo.

Kratek opis: najprej se bomo ustavili v Šempetru, kjer si bomo ogledali rimsko nekropolo, na delavnicah v Rogatcu bomo spoznavali drobce iz etnološke dediščine Slovenije in pomen muzeja na prostem, spoznali bomo majhno lokalno čokoladnico.

Vodja ekskurzije: Katja Knific

23. 9. 2019

Obvestilo za športni dan

V torek, 24. 9. 2019, gremo z učenci od 6. do 9. razreda na Limbarsko goro nad Moravčami. Učenci naj bodo v šoli ob 8.10, da prevzamejo šolsko malico. Pijačo naj prinesejo s seboj. Učenci naj bodo športno obuti in oblečeni. S seboj naj imajo manjši nahrbtnik. Telefoni in ostale elektronske naprave na športnem dnevu niso dovoljene.

V šolo se vrnemo okoli 13. ure.

11. 9. 2019

V evropskem tednu mobilnosti zopet poteka PEŠBUS

Otroci so v okviru mobilnosti precej velika in obenem pomembna skupina prebivalstva, saj so tako otroci kot mladi do vsaj dopolnjenega 18. leta starosti pri premagovanju dnevnih poti odvisni od hoje, kolesarjenja in sredstev javnega potniškega prometa na eni strani ter prevozov staršev z osebnim avtomobilom na drugi. Mladi so dejansko ena izmed najbolj mobilnih skupin prebivalstva, saj se poleg vsakodnevnih poti v šolo in domov sami ali v spremstvu svojih staršev vsako popoldne odpravljajo na različne dejavnosti, krožke ali pa preprosto na obisk k prijatelju. Dejstvo je, da ljudje svoje navade, ki smo jih prevzeli v otroštvu, prenašamo v odraslo dobo. Tako je tudi s prenašanjem vzorcev mobilnostnih navad. Želimo biti vsakodnevno odvisni od avtomobila? Želimo svoje otroke že v zgodnjem otroštvu navajati na to, da se vsakodnevne poti, tudi tiste najkrajše, opravljajo izključno z avtomobilom, ker za pešačenje ali kolesarjenje nimamo časa ali volje?

Zato smo se četrtošolci odločili, da se pridružimo projektu Trajnostna mobilnost v vrtcih in osnovnih šolah. S projektom želimo spreminjati potovalne navade in posledično prispevati k zmanjševanju motoriziranega prometa v okolici vrtca in šole ter zmanjšati okoljsko obremenitev, spodbujati gibanje otrok in s tem krepiti njihovo zdravje. Cilj je povečanje prihodov otrok v šolo na trajnosten način. V Evropskem tednu mobilnosti (od 16. do 20. 9. 2019) bomo zato v okviru projekta izvajali igro Gremo peš! s kokoško Rozi. Prav vsi, vključno z učiteljicami, se bomo trudili, da bomo vsak dan v šolo prišli na trajnosten način (peš, s skirojem/rolerji, z avtobusom …). S tem bomo pomembno prispevali k manjši obremenitvi okolja z izpušnimi plini ter naredili nekaj dobrega za svoje zdravje.

Starši, spodbudite svoje otroke k aktivnemu prihajanju v šolo tudi s svojim zgledom in spodbudo.

11. 9. 2019

Zbiralna akcija papirja – september 2019

Zbiranje odpadnega papirja bo potekalo od ponedeljka do srede, od 16.do 18. 9. 2019. Zabojnik bo postavljen na zgornji ploščadi pri glavnem vhodu v šolo od 7. do 20. ure.
Vsak učenec naj prinese vsaj 5 kg papirja, lahko tudi več. Zbrani denar bomo namenili za nakup fotokopirnega papirja.
Hvala za sodelovanje.

10. 9. 2019

Tradicionalno šolsko fotografiranje učencev in učenk

V sredo, 18. 9. 2019, bo na naši šoli potekalo skupinsko in portretno fotografiranje. Fotografije lahko naročite na spletnem naslovu fotonarocilo.com  fotoateljeja FotoPrijatelj z geslom za vstop pre323

Če se prvič srečujete z naročanjem preko spleta, vam priporočamo, da si po vstopu na spletno stran najprej preberete zavihek POMOČ PRI NAROČANJU, ki je na dnu strani. Prosimo, da fotografije naročite takoj oz. najkasneje do dne fotografiranja. Obenem pa vas opozarjamo, da je potrebno znesek fotografij poravnati najkasneje dan po fotografiranju.

V primeru izostanka vašega otroka na dan fotografiranja, vam bo fotoatelje kupnino vrnilo na vaš TR račun.

5. 9. 2019

Vabilo na predavanje za starše

Obveščamo vas, da bomo v septembru na šoli organizirali 3 predavanja za starše:
1. v torek, 10. 9. 2019, ob 17. uri bo predavanje »Kako lahko starši pomagajo otroku pri učenju in delu za šolo«, predavateljica ga. Mojca Klug (od 1. do 9. razreda),
2. v četrtek, 12. 9. 2019, ob 17. uri bo predavanje »Ko je otrok agresiven, potrebuje mejo, pa tudi našo pomoč«, predavateljica ga. Tina Jereb (vrtec in razredni pouk),
3. v sredo, 18. 9. 2019, ob 17. uri bo predavanje »Postavljanje meja«, predavateljica ga. Damjana Šmid (od 1. do 9. razreda).

Predavanja bodo potekala v večnamenskem prostoru šole. Vljudno vabljeni!

Saša Pesrl, šolska svet. delavka

5. 9. 2019

Pojav uši in razuševanje

Obveščamo vas, da so se na šoli ponovno pojavile naglavne uši. Prosimo, da svojim otrokom temeljito pregledate lasišče in ga prečešete z gostim glavnikom nad belim papirjem. V kolikor pri otroku odkrijete uši, vas prosimo, da takoj po odkritju opravite razuševanje. Učiteljice prosijo, da imajo deklice z dolgimi lasmi le-te spete v čop, še bolje pa je, da jih imajo spletene v kito ali zvite v figo.

Več informacij o ušivosti in razuševanju najdete na spletnih straneh Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Objavljena so tudi priporočena sredstva za razuševanje in zloženka z osnovnimi informacijami.

Otrok se lahko vrne v šolo takoj, ko so uši popolnoma odpravljene. Prosimo vse starše, da svojim otrokom 14 dni vsak dan pregledujete lasišče, kasneje pa enkrat tedensko. V kolikor bi se pri katerem od otrok (ponovno) pojavile uši, vas prosimo, da o tem takoj obvestite razrednikaoz. razredničarko.

Uši se bomo znebili takrat, ko jih boste odpravili vsi starši pri svojih otrocih.
Vnaprej hvala za vaše sodelovanje v boju proti tej tegobi.

Saša Pesrl, šolska svet. delavka