OBVESTILA 2020-10-15T17:27:10+00:00

15. 10. 2020

Odpovedani zobozdravniški pregledi

Spoštovani starši.
S strani zobozdravstvene ordinacije ŠZA Kranj, ge. Andreje Rutar, dr. dent. med. smo dobili informacije, da zaradi nejasnih navodil s strani NIJZ in trenutne neugodne epidemiološke slike v letošnjem šolskem letu in verjetno tudi vnaprej ne bodo izvajali sistematskih zobozdravniških pregledov za noben razred.
Predlagajo, da starši sami poskrbite za vpis otroka k zobozdravniku (v kolikor še nimate izbranega), oziroma redno naročajte svojega otroka na preglede k izbranemu zobozdravniku.

Hvala za razumevanje.
Saša Pesrl, šolska svet. del.

7. 10. 2020

Zbiralna akcija papirja

Zbiranje odpadnega papirja bo od ponedeljka 12.10. do srede 14.10.!
Zabojnik bo postavljen na zgornji ploščadi pri glavnem vhodu v šolo: ponedeljek, torek in sredo od 7. do 20. ure

Vsak učenec naj prinese vsaj 5kg papirja, lahko tudi več. Zbrani denar bomo namenili za novo opremo učilnic.

Hvala za sodelovanje.
Ravnateljica: Janja Sršen

5. 10. 2020

Interdisciplinarna ekskurzija bolnica Franja, Kobarid – 9. razred

Četrtek, 8.10.2020

Zbor učencev bo ob 7.45 na igrišču za šolo. Učenci boste šolsko malico dobili pred odhodom. Ekskurzija je dolga, zato imejte s seboj še dodatno malico in pijačo. Bodite športno obuti in oblečeni. Potrebujete tudi maske.

Povratek predviden ob 18.00.

vodja: Matjaž Pelko

5. 10. 2020

Obvestilo za interdisciplinarno ekskurzijo – 6.  razred

JAMA VILENICA – PIRAN – SEČOVLJSKE SOLINE

KDAJ? 8.10. 2020

ZBOR: ob 7.40 na igrišču za šolo

POVRATEK:  predvidoma ob 17.00 uri

POTREBUJETE: trdo podlago, pisalo, beležko, zemljevid Slovenije

Učenci boste pred odhodom dobili šolsko malico. Kosilo, bo na ta dan odpovedano, zato imejte seboj še dodatno malico in pijačo.
Ekskurzija bo potekala ob vsakem vremenu, zato poskrbite za primerna oblačila in obutev. Maske so na avtobusu obvezne.

Vodja: Petra Špiček

4. 10. 2020

Sodelovanje v projektu »Dobrodelni torek«

Naša šola se je vključila v projekt »Dobrodelni torek«, katero v Sloveniji zastopa Sklad 05 Ustanova za družbene naložbe. Sklad 05 je nacionalni koordinator globalne akcije oz. gibanja  »Giving Tuesday«. Akcijo podpira tudi Ministrstvo za javno upravo v okviru projekta Grozd NVO Gorenjske.

S projektom želimo spodbujati učence k dobrodelnosti. Osnovni namen tega gibanja je, da bi ljudi spodbujali in izvajali dobrodelnost vsak dan. Projekt spodbuja učence k zbiranju njihovih idej, predlogov, kako bi lahko še razvijali in širili dobrodelnost na naši šoli, kar lahko spodbudi razvoj kakšne nove dobrodelne aktivnosti.

Več informacij si preberite TUKAJ  >>.

30. 9. 2020

Dostop do oblačnih storitev

Office 365 je paket storitev, ki vključuje elektronsko pošto, digitalno shrambo, orodja za avdio in video komunikacijo, deljenje dokumentov in hkratno delo na njih. Vsa ta orodja so med seboj tesno povezana z dodeljeno šolsko e-identiteto. Gre za internetno različico programa Microsoft Office. Preko prijave na Microsoftov račun lahko učenci dostopajo do mrežne različice Worda, Excela, Powerpointa, Outlooka, OneNota, OneDriva, si shranjujejo dokumente na Microsoftov strežnik (OneDrive) ter jih odprejo in popravijo kjerkoli, kjer se lahko povežejo na splet.

Več o tem si lahko preberete na spletnih straneh:

Za pridobitev uporabniškega imena in gesla je potrebno podpisano soglasje staršev in učenca. Starši oziroma skrbniki bodo na svoj elektronski naslov prejeli datoteko s prijavnimi podatki.

Več informacij si preberite TUKAJ  >>.

28. 9. 2020

Teden vseživljenskega učenja

Spoštovani starši!

Obveščamo Vas, da bomo tudi v letošnjem letu sodelovali v projektu »Teden vseživljenjskega učenja«. Delavnice bodo na naši šoli organizirane od ponedeljka, 5. oktobra, do petka, 9. oktobra 2020.

Reklamni letaki z opisi delavnic in termini le-teh bodo razobešeni po oglasnih deskah šole ter na vseh vhodih v šolo, prav tako pa si letak lahko ogledate na naslednji povezavi: Opis delavnic

Na posamezne delavnice se vaši otroci lahko prijavijo z vpisom v tabelo pri receptorki (3.- 9. razred) in tabli pri vhodu za prvo triado (1., 2. razred), do petka, 2. 9. 2020, saj je število mest pri posameznih delavnicah zaradi kvalitete dela žal omejeno.

Na delavnicah se bomo držali vseh priporočil in ukrepov glede preprečevanja širjenja COVID-19. Poskrbeli bomo za ustrezno zašito (razkuževanje miz, pripomočkov, prezračevanje učilnic…), vzdrževali varnostno razdaljo med otroki in nosili obrazne maske (te morajo otroci prinesti s seboj).

V upanju na čim večjo udeležbo, Vas lepo pozdravljamo,

Lea Štajer in ostali sodelujoči

27. 9. 2020

Obvestilo za športi dan – 6. do 9. razred

V torek, 29. 9., bomo imeli športni dan. Učenci šolsko malico dobijo pred odhodom, pijačo naj prinesejo s seboj. Bodo naj športno obuti in oblečeni. S seboj naj imajo manjši nahrbtnik. Telefoni in ostale elektronske naprave na športnem dnevu niso dovoljene.

Maske so na avtobusu obvezne.

7. in 9. razred:

Zbor učencev ob 7.45 na igrišču za šolo.

 • 7. razred – Sv. Jošt nad Kranjem
 • 9. razred – Sv. Jakob nad Preddvorom

 Povratek ob 12.30.

6. in 8. razred:

Zbor učencev ob 8.15 na igrišču za šolo.

 • 6. razred – Sv. Jošt nad Kranjem
 • 8. razred – Sv. Jakob nad Preddvorom

Povratek ob 13.00.

21. 9. 2020

Prilagoditve za učence športnike

Spoštovani starši,

v šolskem letu 2019/20 je prišlo do sprememb na področju urejanja prilagoditev šolskih obveznosti za učence športnike.

ZŠpo-1 v 32. členu določa, da se posameznik lahko registrira kot športnik, če je star najmanj 12 let, je član športnega društva, ki je član športnega društva, ki je včlanjeno v nacionalno panožno športno zvezo ali Zvezo za šport invalidov – Paraolimpijski komite, in ima s strani Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez (v nadaljevanju OKS-ZŠZ) potrjen nastop na tekmovanju uradnega tekmovalnega sistema ter je vpisan v evidenco registriranih in kategoriziranih športnikov.

1. člen ZŠpo-1 določa, da mora biti športnik star vsaj 14 let, da se ga, glede na njegov dosežen rezultat, razvrsti v naziv mladinskega, državnega perspektivnega, mednarodnega, svetovnega ali olimpijskega razreda. V skladu z 18. točko 2. člena ZŠpo-1 je vrhunski športnik, športnik mednarodnega, svetovnega ali olimpijskega razreda, ki je dosegel vrhunski rezultat na mednarodnem tekmovanju v absolutni starostni kategoriji in je vpisan v evidenco registriranih in kategoriziranih športnikov kot vrhunski športnik. Iz določb ZŠpo-1 tako izhaja, da učenci v osnovni šoli ne morejo pridobiti statusa vrhunskega športnika, saj še ne tekmujejo na mednarodnih tekmovanjih v absolutni starostni kategoriji (tj članski kategoriji).

Starši lahko vložijo vlogo:

 • za status VRHUNSKEGA ŠPORTNIKA, če je otrok star vsaj 14 let in dosega vrhunske športne dosežke mednarodne vrednosti v absolutni (članski) konkurenci
 • za status PERSPEKTIVNEGA ŠPORTNIKA, če bo v tekočem šolskem letu star najmanj 12 let, je registriran pri nacionalni panožni športni zvezi in tekmuje v uradnih tekmovalnih sistemih nacionalnih panožnih zvez.

Na podlagi vloge staršev odloča o dodelitvi ravnatelj, ki si pred tem si pridobi mnenje oddelčnega učiteljskega zbora.

Pri odločanju o dodelitvi statusa športnika se upošteva predvsem obseg trenažnih obveznosti, priprav na tekmovanja in tekmovanj, ki se lahko bistveno razlikujejo pri posameznih športnih panogah. Prilagoditev so deležni tisti športniki, ki izkazano ne morejo sproti opravljati šolskih obveznosti zaradi daljših odsotnosti od pouka ali obsežnega trenažnega procesa v obdobju priprav na tekmovanja.

Vloge so obravnavane individualno. Na spletni strani najdete prenovljeno vlogo.

Lep pozdrav,

Janja Sršen, ravnateljica

15. 9. 2020

Naročilo na revije iz založbe Mladinska knjiga

Spoštovani starši,

tudi letos učencem naše šole omogočamo naročilo kakovostnih revij Mladinske knjige (Cicido, Ciciban, Cici zabavnik, Moj planet, Pil in Gea) po ugodnih cenah – kar do 35 % ceneje kot v prosti prodaji.

Katero revijo izbrati za otroka, boste ugotovili tukaj. Prosim vas, da mi izpolnjeno  naročilnico  oddate do 30. 9. 2020.

Skupaj lahko »naše« otroke spodbudimo, da bodo brali raje in več!

Lep pozdrav!

Mira Volčjak vaša poverjenica za revije

15. 9. 2020

Startup vikend za dijake in učence osnovnih šol

Za učence osnovnih šol in dijake bo 18. in 19. septembra na Gimnaziji Franceta Prešerna, s pomočjo Spirit Slovenije in projekta Mladim se dogaja, potekal STARTUP VIKEND. Dogajalo se bo marsikaj zanimivega. Učenci in dijaki se bodo učili kako poiskati nove poslovne ideje, kako se oblikuje poslovni model, naredi prototip, kako svojo idejo predstaviti pred komisijo … Najboljše ideje bodo tudi nagradili.

Startup vikend bo potekal v dveh delih (V letošnjem šolskem letu se na šoli ne prespi.): v petek se prične ob 15.00 in konča ob 21.00, v soboto pa prične ob 8.00 in konča ob 14.00. Dogodek je v celoti brezplačen, za hrano je poskrbljeno.

Pri organizaciji se bodo upoštevala vsa priporočila NIJZja: delavnice bodo potekale na zunanjih površinah šole, poskrbelo se bo tudi za primerno razdaljo med udeleženci in razkuževanje pripomočkov. Učenci morajo imeti s seboj le obrazne maske.

Prevoz do gimnazije bo organiziran s strani OŠ Predoslje le v petek (odhod z javnim prevozom, ob 14.27). Za prevoz domov (v petek) kot tudi prevoz do gimnazije in domov (sobota), pa poskrbite starši sami. Na delavnicah jih bo spremljala učiteljica OŠ Predoslje, Lea Štajer.

Voditelji Startup vikenda:
Elon Musk: “Neprestano razmišljajte, kako bi lahko stvari izboljšali. Neprestano se sprašujte.”

Dr. Jure Knez: “Šola nam da veliko. Spoznamo kup dolgočasnih dejstev, na drugi strani kup uporabnih stvari, ki še presneto prav pridejo v življenju.”

Dr. Jure Knez je eden od dveh ustanovitelj podjetja Dewesoft. Dewesoft je priznano ime na svetovnem trgu merilne tehnike in med uglednimi kupci njihovih proizvodov so: NASA, Kennedyjev vesoljski center, Lufthansa, Bosch, večina avtomobilskih proizvajalcev in drugi.

Ekipa organizatorjev se veseli sodelovanja z vami in vašimi zanimivimi idejami.

Učiteljica spremljevalka:

Lea Štajer

14. 9. 2020

Interesne dejavnosti 2020/2021

Objavljen je seznam interesnih dejavnosti, ki jih lahko obiskujete v letošnjem šolskem letu. Učenci izpolnjene prijavnice oddate razrednikom do petka, 18.9.2020.

9. 9. 2020

Prestavljeno predavanje za starše

Predavanje za starše z naslovom ” Otroški karakterji in njihove posebnosti pri vzgoji”, ki ga bo izvedla predavateljica Damjana Šmid, Zavod Modrin je prestavljeno na sredo, 16. 9. 2020, ob 17.45 uri in bo potekalo preko Zoom-a. Povezavo do Zoom-a boste prejeli preko eAsistenta.

Hvala.

Saša Pesrl, šolska svet. del.

28. 8. 2020

Obvestilo o začetku pouka

Dragi učenci in učenke, spoštovani starši,

s poukom v novem šolskem letu 2020/2021 začenjamo v torek, 1. septembra po naslednjem razporedu:

 • Učenci 1. razredov pridete v šolo ob spremstvu staršev ob 9.00 oz 9.30 in zaključite ob 10.45 uri.
 • Učenci 2. razredov se zberete na ploščadi nad stopnicami – vhod Orehovlje ob 8. uri.
 • Učenci 3. razredov prav tako na ploščadi nad stopnicami ob 8.30.

Vse učence bodo na dogovorjenih mestih pričakale razredničarke.

Pouk bo potekal do 11.30, podaljšano bivanje bo organizirano kot običajno, prav tako kosilo.

 • Učenci 4. razredov se zberete na ploščadi pred glavnim vhodom v šolo ob 8.20. 
 • Učenci 5. razredov se zberete na košarkarskem igrišču  ob 8.20.

Pouk bo potekal do 12.00, podaljšano bivanje bo organizirano kot običajno, prav tako kosilo.

Jutranje varstvo bo v torek, 1. 9. 2020 možno od 7.30 dalje le za posebej prijavljene otroke in za vozače.

Učenci 6. – 9. razreda v šolo pridete ob 9.uri.

 • Učenci 6. razredov se zberete na ploščadi pred glavnim vhodom v šolo.
 • Učenci 7. razredov se zberete na košarkarskem igrišču.
 • Učenci 8. razredov se zberete na ploščadi pred glavnim vhodom v šolo.
 • Učenci 9. razredov se zberete na nogometnem igrišču.

Vse učence višje stopnje bodo na dogovorjenem mestu pričakali razredniki.
Pouk z vašimi razredniki bo potekal do 11.30. Kosilo prvi šolski dan ne bo organizirano.

Poleg copatov, beležke, puščice in ostalih potrebščin ne pozabite tudi na obrazne maske.

Skupaj z vami se veselimo začetka novega šolskega leta.

Vodstvo OŠ Predoslje Kranj

Accessibility