Uspehi učencev 2023-02-26T16:37:51+00:00

Uspehi učencev

26. 2. 2023

Naša dekleta so medobčinske prvakinje v mali odbojki

V četrtek 16. februarja je v Športni dvorani Planina v Kranju potekalo Medobčinsko prvenstvo v mali odbojki za učenke. Prvenstva smo se po nekaj letih premora udeležili z eno ekipo.

Dekleta so začela malce bolj zadržano in v uvodni tekmi doživele poraz z 2:1 proti ekipi OŠ Jakoba Aljaža. Vendar je dobljeni niz poskrbel za malo več samozavesti zato v drugi tekmi v skupini, tekmovalna trema ni bila več tako opazna. Dekleta so z dinamično in borbeno igro premagale ekipo deklet iz OŠ Staneta Žagarja, kar je pomenilo uvrstitev v polfinale.

V nadaljevanju so naše odbojkarice še stopnjevale svojo igro in v polfinalu z zelo domiselno igro in zelo malo lastnimi napakami premagale sovrstnice in OŠ J. Puharja. Veselje po tekmi je bilo veliko, hkrati pa je bilo čutiti vznemirjenje v pričakovanju finalne tekme.

Veliki finale. V poslastici prvenstva so se za zlato medaljo in prvo mesto na prvenstvu dekleta pomerile z odbojkaricami OŠ Jakoba Aljaža. V napetem obračunu, borbi za vsako žogo in atraktivnimi potezami so se Predosljanke sovrstnicam iz Kranja, oddolžile za poraz na uvodni tekmi in odločilno tekmo zmagale in s tem postale medobčinske prvakinje v mali odbojki.

Z zmago na prvenstvu, so se dekleta uvrstila na Področno prvenstvo, ki bo v mesecu aprilu oz. maju.

Iskrene čestitke dekletom in strokovnemu štabu.

Za ekipo so nastopale: Hana in Lana Alibabić, Eva Kompare, Ema Bedrač, Ema Ozebek, Nazlime Arifaj, Kaja Zaplotnik, Neli Peternelj.

23. 12. 2022

Tekmovanje iz biologije za Proteusovo priznanje, šolsko leto 2022/23:

Tekmovanje iz biologije, na temo mehkužci, je v letošnjem šolskem letu potekalo v okviru šolskega in državnega tekmovanja. Šolsko tekmovanje je potekalo v sredo, 19. 10. 2022 na matični šoli. Tekmovanja se je udeležilo 18 učencev. Od vseh sodelujočih jih je kar 7 učencev prejelo bronasto priznanje, to so: Tajda Čebulj iz 9.a, Manca Gorjanc in Lana Kozelj iz 9.b, Enja Šumi, Lara Šink in Lenart Čeferin iz 8.c ter Sara Pajnič iz 8.b. Sari Pajnič je dosegla dovolj točk za uvrstitev na državno tekmovanje, ki je potekalo v petek, 2. 12. 2022, na OŠ Šenčur. Učenka se je na zaključnem tekmovanju odlično odrezala. Zlato priznanje je zgrešila le za eno točko, torej je prejela srebrno priznanje, za kar ji seveda iskreno čestitamo. Čestitamo pa tudi vsem, ki so prejeli bronasto priznanje.

Mentorica: Lea Štajer, učiteljica biologije

3. 12. 2019

Šolsko tekmovanje BOBER

Od ponedeljeka, 11. 11. 2019 do petka, 15.11.2019  je potekalo letošnje šolsko tekmovanje Bober. Tekmovanja ACM Bober se je udeležilo več kot 28 800 tekmovalcev iz cele Slovenije. Iz naše šole se je tekmovanja udeležilo 53 učencev od 4. do 9. razreda. Bronasta priznanja je prejelo 19 učencev, na državno tekmovanje pa so se letos uvrstili trije učenci in sicer:

  • Tjan Borovnica iz 9. razreda
  • Aleks Kovač Lev in Tine Gabrijel iz 8. razreda

Državno tekmovanje bo potekalo v soboto, 18. januarja 2020, na Fakulteti za računalništvo in informatiko v Ljubljani.

Vsem tekmovalcem čestitamo.

Mentor: Boštjan Orehar

18. 5. 2019

Državno LEGO tekmovanje

V soboto, 18. 5. 2019, je v Ljubljani na Pedagoški fakulteti potekalo državno tekmovanje v LEGO konstruktorstvu. Udeležila sta se ga dva učenca naše šole, in sicer Matej Jerše iz 2.b razreda, ki je zmagal in osvojil zlato priznanje v svoji kategoriji in Leon Šturm iz 3.c razreda, ki je zasedel odlično 5. mesto.

Obema čestitamo in jima želimo še veliko podobnih uspehov!

Mentorice LEGO krožka

15. 1. 2018

Tekmovanje v veleslalomu

Učenci naše šole so se udeležili področnega šolskega tekmovanja v veleslalomu na Krvavcu in so med nekategoriziranimi tekmovalci osvojili 3 kolajne:

  • 3. mesto med dekleti JULIA KRANJC
  • 2. mesto med fanti TIN SAJOVIC
  • 3. mesto med fanti NEJC DOLENEC

Čestitamo!

3. 12. 2018

Šolsko tekmovanje v nogometu

Naše učenke so osvojile 1. mesto na občinskem in po zahtevnem turnirju tudi 1. mesto na področnem tekmovanju v nogometu za učenke letnik 2004 in mlajše. Skozi celotno tekmovanje so prikazale odlično igro in delovale kot lepo usklajena ekipa.

Tako so obranile lanski naslov gorenjskih prvakinj in se uvrstile v polfinale državnega tekmovanja. Čestitamo!

Učitelji športa

Dostopnost