Uspehi učencev 2024-02-08T20:11:46+00:00

Uspehi učencev

14. 01. 2024

Tekmovanje iz biologije za Proteusovo priznanje, šolsko leto 2023/24

Tekmovanje iz biologije, na temo vlažni travniki, je v letošnjem šolskem letu potekalo v okviru šolskega in državnega tekmovanja. Šolsko tekmovanje je potekalo v sredo, 18. 10. 2023 na matični šoli. Tekmovanja se je udeležilo 11 učencev. Od vseh sodelujočih jih je kar 8 prejelo bronasto priznanje, to so: Andrej Ažman iz 8. a, Brina Mihovec iz 8.b, Lovro Markun, Miha Gabrijel in Leon Šturm iz 8.c, Monika Gorjanc iz 9.b, ter Eva Gunde iz 9.c in Sara Pajnič iz 9.b. Slednjima dvema je uspelo doseči dovolj točk za uvrstitev na državno tekmovanje, ki je potekalo v petek, 1. 12. 2023, na naši šoli. Tako Sara Pajnič kot Ema Gunde sta se na zaključnem tekmovanju odlično odrezali. Prejeli sta srebrno priznanje, za kar jima seveda iskreno čestitamo. Čestitamo pa tudi vsem, ki so prejeli bronasto priznanje.

Mentorica: Lea Štajer, učiteljica biologije

17. 11. 2023

Regijsko in državno tekmovanje iz znanje logike

V soboto, 21. oktobra 2023, se je 16 učencev naše šole udeležilo regijskega tekmovanja iz znanja logike (za 8. in 9. r) oz. državnega tekmovanja (za 7. r), ki je potekalo na OŠ Šenčur.

Na državnem tekmovanju so nas zastopali naslednji učenci 7. razredov: Matej Jerše (7.b), Žan Gorjanc (7.b), Aleksander Pavlin (7.c), Aleksandra Sandić Fende (7.c), Ajda Strojan Šporar (7.b), Marcel Batistič (7.a) in Jure Pajnič (7.b). Najboljši rezultat sta dosegla učenca Matej Jerše (ZLATO PRIZNANJE) in Žan Gorjanc (SREBRNO PRIZNANJE), vsi ostali pa so prejeli BRONASTO PRIZNANJE.

Na regijskem tekmovanju so nas zastopali naslednji učenci 8. in 9. razredov: Julija Grašič (8.c), Miha Gabrijel (8.c), Matevž Lavrinšek (8.b), Lara Šink (9.c), Meta Mihovec (9.b), Lenart Čeferin (9.c), Veronika Vita Jesihar (9.a) in Katarina Sandić Fende (9.c). Vsi so pokazali veliko znanja in dosegli lep rezultat ter prejeli BRONASTO PRIZNANJE.

Na državno tekmovanje, ki je potekalo 11. novembra 2023, v Ljubljani, na Fakulteti za elektrotehniko, sta se uvrstili dve učenki: Lara Šink in Julija Grašič. Obe sta izkazali izjemno znanje v reševanju logičnih nalog in dosegli odličen rezultat. Lara Šink je prejela ZLATO PRIZNANJE, Julija Grašič pa SREBRNO.

Iskrene čestitke vsem učencem za vložen trud in dosežene rezultate.

Mentorici, Neja Zubčič in Jana Remic

16. 11. 2023

Uvrstitev na gorenjsko prvenstvo

16. 11. 2023 je potekal zaključni turnir v košarki za starejše učence. Po tesnem porazu proti OŠ France Prešeren smo strnili vrste in premagali OŠ Simona Jenka. To nam že dolgo ni uspelo in uspeha smo bili zelo veseli.
Igrali smo kolektivno in z veliko vnemo, kar nam je prineslo uvrstitev na gorenjsko prvenstvo.

11. 10. 2023

Mamutov tek

V sredo , 11. 10.  so se najboljši tekač naše šole odpravili na šolski pokal v krosu »Tek po mamutovih poteh«. Letos je tekmovanje potekalo na osnovni šoli Križe, tekmovalo pa je kar  673 učencev iz celotne Gorenjske.

Naši učenci so se pomerili v teku na 300 m (1. –  3. razred), 600 m (4. – 6. razred) in 1000 m (7. – 9. razred) in z njim z lahkoto opravili. Domov so odšli zadovoljni in bogatejši za kar nekaj odličij:

 • Maks Gregorec 1. mesto in Luka Bernik Hočevar 4. mesto (dečki letnik 2017)
 • Maša Žura 5. mesto (deklice letnik 2017)
 • Sara Nograšek 3. mesto in Manca Volčič 4. mesto (deklice letnik 2016)
 • Jure Zupanc 2. mesto (dečki letnik 2015)
 • Lisa Lovrečič Pohar 2. mesto in Gaja Šinkovec 4. mesto (deklice letnik 2015)
 • Gašper Hudelja 5. mesto (dečki letnik 2014)
 • Zala Jesenovec 6. mesto (deklice letnik 2014)
 • Aria Habič Šajn 3. mesto in Ivana Smerkolj 6. mesto (deklice letnik 2013)
 • Matevž Tušek 6. mesto (dečki letnik 1012)
 • Ela Dolenšek 1. mesto in Živa Dolenec 6. mesto (deklice letnik 2012)
 • Nik Pangeršič 2. mesto in Aljaž Smolej 4. mesto (dečki letnik 2011)
 • Miha Gabriel 5. mesto (dečki letnik 2010)
 • Jaka Gabriel 5. mesto in Žan Tomšič 6. mesto (dečki letnik 2009)
 • Ana Ahčin 3. mesto (deklice letnik 2009)

Čestitke vsem dobitnikom medalji in priznanj ter tudi ostalim tekmovalcem, ki so dali vse od sebe in zastopali ime naše šole.

14. 5. 2023

Medobčinsko prvenstvo v atletiki

V torek, 9. 5. 2023, je na štadionu v Kranju potekalo medobčinsko prvenstvo v atletiki. Barve naše šole je zastopalo 31 učencev, ki so tekmovali v teku na 60 metrov, 300 metrov, 600 metrov, skoku v višino in daljino, metu krogle ter vortexa in v štafetnih tekih. Vsem udeležencem iskreno čestitamo. Med njimi se jih je kar 8 vrnilo z medaljo.

8. in 9. RAZRED:

Met krogle: 2. mesto: ILAZ KRASNIQI
Met krogle: 3. mesto: URŠA SUŠNIK
Skok v višino: 1 mesto: LINA MUBI, 2.mesto: LENKA GABROVŠEK
Tek na 60 metrov: 3. mesto: ANA AHČIN

6. in 7. RAZRED:

Met vortexa: 2. mesto: LILI LOVREČIĆ
Met vortexa: 3. mesto: LOVRO GROŠELJ
Skok v daljino: 2. mesto: MARCEL MAČEK

26. 2. 2023

Naša dekleta so medobčinske prvakinje v mali odbojki

V četrtek 16. februarja je v Športni dvorani Planina v Kranju potekalo Medobčinsko prvenstvo v mali odbojki za učenke. Prvenstva smo se po nekaj letih premora udeležili z eno ekipo.

Dekleta so začela malce bolj zadržano in v uvodni tekmi doživele poraz z 2:1 proti ekipi OŠ Jakoba Aljaža. Vendar je dobljeni niz poskrbel za malo več samozavesti zato v drugi tekmi v skupini, tekmovalna trema ni bila več tako opazna. Dekleta so z dinamično in borbeno igro premagale ekipo deklet iz OŠ Staneta Žagarja, kar je pomenilo uvrstitev v polfinale.

V nadaljevanju so naše odbojkarice še stopnjevale svojo igro in v polfinalu z zelo domiselno igro in zelo malo lastnimi napakami premagale sovrstnice in OŠ J. Puharja. Veselje po tekmi je bilo veliko, hkrati pa je bilo čutiti vznemirjenje v pričakovanju finalne tekme.

Veliki finale. V poslastici prvenstva so se za zlato medaljo in prvo mesto na prvenstvu dekleta pomerile z odbojkaricami OŠ Jakoba Aljaža. V napetem obračunu, borbi za vsako žogo in atraktivnimi potezami so se Predosljanke sovrstnicam iz Kranja, oddolžile za poraz na uvodni tekmi in odločilno tekmo zmagale in s tem postale medobčinske prvakinje v mali odbojki.

Z zmago na prvenstvu, so se dekleta uvrstila na Področno prvenstvo, ki bo v mesecu aprilu oz. maju.

Iskrene čestitke dekletom in strokovnemu štabu.

Za ekipo so nastopale: Hana in Lana Alibabić, Eva Kompare, Ema Bedrač, Ema Ozebek, Nazlime Arifaj, Kaja Zaplotnik, Neli Peternelj.

23. 12. 2022

Tekmovanje iz biologije za Proteusovo priznanje za šolsko leto 2022/2023

Tekmovanje iz biologije, na temo mehkužci, je v letošnjem šolskem letu potekalo v okviru šolskega in državnega tekmovanja. Šolsko tekmovanje je potekalo v sredo, 19. 10. 2022 na matični šoli. Tekmovanja se je udeležilo 18 učencev. Od vseh sodelujočih jih je kar 7 učencev prejelo bronasto priznanje, to so: Tajda Čebulj iz 9.a, Manca Gorjanc in Lana Kozelj iz 9.b, Enja Šumi, Lara Šink in Lenart Čeferin iz 8.c ter Sara Pajnič iz 8.b. Sari Pajnič je dosegla dovolj točk za uvrstitev na državno tekmovanje, ki je potekalo v petek, 2. 12. 2022, na OŠ Šenčur. Učenka se je na zaključnem tekmovanju odlično odrezala. Zlato priznanje je zgrešila le za eno točko, torej je prejela srebrno priznanje, za kar ji seveda iskreno čestitamo. Čestitamo pa tudi vsem, ki so prejeli bronasto priznanje.

Mentorica: Lea Štajer, učiteljica biologije

3. 12. 2019

Šolsko tekmovanje BOBER

Od ponedeljka, 11. 11. 2019 do petka, 15.11.2019  je potekalo letošnje šolsko tekmovanje Bober. Tekmovanja ACM Bober se je udeležilo več kot 28 800 tekmovalcev iz cele Slovenije. Iz naše šole se je tekmovanja udeležilo 53 učencev od 4. do 9. razreda. Bronasta priznanja je prejelo 19 učencev, na državno tekmovanje pa so se letos uvrstili trije učenci in sicer:

 • Tjan Borovnica iz 9. razreda
 • Aleks Kovač Lev in Tine Gabrijel iz 8. razreda

Državno tekmovanje bo potekalo v soboto, 18. januarja 2020, na Fakulteti za računalništvo in informatiko v Ljubljani.

Vsem tekmovalcem čestitamo.

Mentor: Boštjan Orehar

18. 5. 2019

Državno LEGO tekmovanje

V soboto, 18. 5. 2019, je v Ljubljani na Pedagoški fakulteti potekalo državno tekmovanje v LEGO konstruktorstvu. Udeležila sta se ga dva učenca naše šole, in sicer Matej Jerše iz 2.b razreda, ki je zmagal in osvojil zlato priznanje v svoji kategoriji in Leon Šturm iz 3.c razreda, ki je zasedel odlično 5. mesto.

Obema čestitamo in jima želimo še veliko podobnih uspehov!

Mentorice LEGO krožka

15. 1. 2019

Tekmovanje v veleslalomu

Učenci naše šole so se udeležili področnega šolskega tekmovanja v veleslalomu na Krvavcu in so med nekategoriziranimi tekmovalci osvojili 3 kolajne:

 • 3. mesto med dekleti JULIA KRANJC
 • 2. mesto med fanti TIN SAJOVIC
 • 3. mesto med fanti NEJC DOLENEC

Čestitamo!

3. 12. 2018

Šolsko tekmovanje v nogometu

Naše učenke so osvojile 1. mesto na občinskem in po zahtevnem turnirju tudi 1. mesto na področnem tekmovanju v nogometu za učenke letnik 2004 in mlajše. Skozi celotno tekmovanje so prikazale odlično igro in delovale kot lepo usklajena ekipa.

Tako so obranile lanski naslov gorenjskih prvakinj in se uvrstile v polfinale državnega tekmovanja. Čestitamo!

Učitelji športa

Biatlon

Alex Cisar, ki je še nekaj let nazaj na naši šoli blestel kot odličen učenec in športnik, je uspel tudi na svetovni ravni. Na mladinskem svetovnem prvenstvu v biatlonu, ki je potekalo na Slovaškem, je namreč kar dvakrat postal svetovni prvak, poleg tega pa je osvojil še ekipno drugo mesto.

Alex je najprej zmagal v šprintu na 7,5 kilometra dolgi progi, kjer je zgrešil en strel leže in zmagal s pol minute prednosti pred še enim Slovencem, Lovrom Plankom. Po tej zmagi v šprintu je bil najboljši tudi dva dni pozneje v zasledovanju, ko tekmovalci štartajo v obratnem vrstnem redu, kot so končali tekmo v šprintu. Alex je vseskozi nadzoroval potek tekme, en strel je zgrešil le na zadnjem streljanju in v cilj prišel z minuto naskoka pred konkurenco.

Alexa je že na državnem prvenstvu pred enim mesecem premagal samo Jakov Fak.

Tisti, ki Alexa poznamo, smo prepričani, da je to šele začetek uspešne športne poti. Alex je bil že kot učenec zelo zavzet, skrben in natančen ter ničesar ni prepuščal naključju in tak je očitno tudi kot športnik.

Simon Demšar

Dostopnost