Dogodki 2024-03-14T18:29:24+00:00

V šolskem letu 2023/2024 Osnovna šola Predoslje Kranj praznuje 50. obletnico obstoja.

Davnega leta 1860 (manj kot 100 let po reformi Marije Terezije), je bila ustanovljena prva šola v Predosljah. Pouk je potekal v stavbi, kjer je bila prej lesena mežnarija. Število otrok se je hitro povečevalo in šola je postala premajhna.

V mesecu maju 1970 je v občini Kranj potekal referendum za dograditev šolskih poslopij in zidavo novih. V šolskem okolišu Predoslje je bilo glasovanje za širitev uspešno, saj bi nova šola rešila prostorsko stisko, pouk je namreč potekal že v treh izmenah. Svečana otvoritev novega šolskega poslopja je potekala 29. decembra istega leta.

Danes se v Osnovni šoli Predoslje Kranj šola 459 učencev in jo obiskuje 67 otrok vrtca. V njej deluje 70 predanih zaposlenih.

Obletnice so kot vrtiljak spominov, ki nas vrti nazaj v čas, pri tem pa nam ponuja barvite prizore iz preteklosti, ki v nas zaživijo povsem na novo in drugače. Spomini nas vodijo skozi čas in nas hkrati navdihujejo za prihodnost.

Letošnje praznovanje ima za rdečo nit in moto VRTILJAK SPOMINOV, kjer so spomini iz preteklosti prepleteni s prihodnostjo. Želimo si, da bi ta vrtiljak spominov še dolgo deloval, nas povezoval in navdihoval ter nam omogočal, da postajamo boljši in modrejši vsak dan.

Ko se ozremo v preteklost, vidimo številne generacije učencev, ki so prehodile te hodnike in prejemale znanje od svojih učiteljev. Spomini na tiste trenutke so kot barvita svetloba, ki se odbija od vrtiljaka in ustvarja čarobno igro svetlobe in senc. Kot je nekoč dejal Albert Einstein: “Čas je iluzija, a zelo trdovratna iluzija.” Vsak od nas ima svoje edinstvene spomine na šolske dni, na učitelje, sošolce in dogodke, ki so oblikovali našo mladost.

Čestitamo vsem, ki ste bili ali ste še vedno tako ali drugače povezani s šolo, ter vas vabimo, da se nam pridružite na različnih dogodkih, ki smo jih pripravili ob obeležitvi tega jubileja.

Ravnateljica šole in
kolektiv OŠ Predoslje Kranj

Prelistajte BILTEN OŠ Predoslje Kranj >>

September

11. 9. 2023: Filmski večer pod zvezdami: ogled filma To so gad
18. 9. 2023: Filmski večer pod zvezdami: ogled filma Sreča na vrvici
21. 9. 2023: Zdravo življenje –delavnice ob Dnevu športa

Oktober

6. 10. 2023: Literarni natečaj za učence in literarni natečaj za učence v angleščini
17. 10. 2023: Spominska zasaditev lipe in literarni večer

November

14. 11. 2023: Okrogla miza – Vrtiljak spominov ob 17.00
23. 11. 2023: Dan odprtih vrat od 10. 00 do 12.00, vrtec od 9.00 do 10.00.
30. 11. 2023: Slavnostna akademija ob 50. obletnici šole

Januar

16. 1. 2024: Hiša eksperimentov

Marec

21. 3. 2024: Koncert pevskih zborov

Prvi dogodek v čast zavidljivim letom obstoja bo filmski večer na prostem. Film To so gadi si boste lahko ogledali na parkirišču pred šolo ob 19.00. Kot se za kino spodobi, bo poskrbljeno tudi za pokovko in sladoled.

V primeru slabega vremena se bo film predvajal v notranjih prostorih šole.

Vabimo vas na drugi filmski večer na prostem. Film Sreča na vrvici si boste lahko ogledali na parkirišču pred šolo ob 19.00.

V primeru slabega vremena se bo film predvajal v notranjih prostorih šole.

Zdravo življenje – delavnice ob Dnevu športa

V sklopu obeleženja 50. obletnice obstoja naše šole za vse učence, starše in ostale krajane pripravljamo popoldanski dogodek v četrtek, 21. 9. 2023, od 16.00 – 18.00 na zunanjih površinah pri šoli.

Ker se bliža Dan slovenskega športa (vsako leto ga obeležimo 23. 9.), bo dogodek obarvan s tematiko zdravja in gibanja.

Skupaj z lokalnimi organizacijami, krajani in bivšimi učenci naše šole, vam želimo predstaviti nekaj vsebin, ki jih prepoznavamo kot pomembne pri ohranjanju zdravja in dobrega počutja. Prisotni boste pri določenih dejavnostih lahko aktivno sodelovali.

V primeru slabega vremena bodo dejavnosti potekale v notranjih prostorih šole.

Literarni večer in podelitev nagrad literarnega natečaja

Spominska zasaditev lipe

Okrogla miza – Vrtiljak spominov

Dan odprtih vrat

Slavnostna akademija

Zahvala

V četrtek, 30. 11. 2023, smo s slavnostno akademijo obeležili 50. obletnico obstoja Osnovne šole Predoslje Kranj. Zahvaljujemo se vsem, ki ste prispevali k izpeljavi prečudovitega večera.

Posebna zahvala gre voditeljema Slavici Bučan in Klemenu Bučanu, ADS-EFEKT D.O.O za ozvočenje in Gregorju Zupančiču za fotografiranje.

Zahvaljujemo se tudi vsem nastopajočim:
Andreju Šteru, Folklorni skupini Iskraemeco, Nadi Kranjčan, Marjeti Lapanja, Eli Mohorič, KUD Predoslje, Aljoši Brlogarju, Mateji Grašič, Mateju Logarju, Tamburaškemu orkestru FD Kranj, Pihalnemu orkestru Kranj, Neži Colja in Stefanu Chiariju, Manci Šavs, Neži Kirn, Ivani Bizjak in Tomažu Baldermanu.

Hvala vam, ker ste bili del našega nepozabnega vrtiljaka spominov.

16.1.2024

Hiša eksperimentov na obisku

21.3.2024

Pomladni koncert pevskih zborov

Dostopnost