Dostop do oblačnih storitev 2023-04-17T14:43:24+00:00

Dostop do oblačnih storitev

Office 365 je paket storitev, ki vključuje elektronsko pošto, digitalno shrambo, orodja za avdio in video komunikacijo, deljenje dokumentov in hkratno delo na njih. Vsa ta orodja so med seboj tesno povezana z dodeljeno šolsko e-identiteto. Gre za internetno različico programa Microsoft Office. Preko prijave na Microsoftov račun lahko učenci dostopajo do mrežne različice Worda, Excela, Powerpointa, Outlooka, OneNota, OneDriva, si shranjujejo dokumente na Microsoftov strežnik (OneDrive) ter jih odprejo in popravijo kjerkoli, kjer se lahko povežejo na splet.

Več o tem si lahko preberete na spletnih straneh:

Z istimi prijavnimi podatki se lahko učenci prijavijo na:

Pridobitev prijave

Za pridobitev uporabniškega imena in gesla je potrebno podpisano soglasje staršev in učenca. Starši oziroma skrbniki bodo na svoj elektronski naslov prejeli datoteko s prijavnimi podatki.

  1. Navodila za 1 . prijavo: 
    Za aktiviranje Office 365 računa je potrebno prvič OBVEZNO obiskati stran Oblak 365 (https://o365.arnes.si/)  in se prijaviti s prijavnimi AAI podatki, ki ste jih dobili v šoli. Ko se izbira domačo organizacijo izberete Osnovna šola Predoslje Kranj. Ob prijavi se kreira uporabniški račun.
  2. Nadaljnje delo v Office-u 365
    Po prvi prijavi v Oblak 365 se lahko direktno prijavljate na naslovu (https://login.microsoftonline.com) oz. če v iskalnik vpišete Office 365.
  3.  Zamenjava gesla
    Geslo, ki ga prejme učenec je varno. Zamenja se lahko na spletni strani: SIO MDM (https://mdm.arnes.si ). Pri tem je treba upoštevati, da mora imeti geslo vsaj 8 znakov in naj bo primerno zahtevno.

Prenehanje dostopa do storitve Office 365

Uporabniku upravičenost do licenc poteče s prenehanjem šolanja na Osnovna šola Predoslje Kranj (konec 9. razreda, prestop na drugo šolo, predčasno prenehanje šolanja na OŠ Predoslje Kranj). Takrat se uporabniku odvzamejo licence in uporabniško ime, vsebine uporabnika pa se brišejo.
Osnovna šola Predoslje Kranj NE ODGOVARJA za morebitno izgubo ali zlorabo podatkov ali dokumentov v oblaku med uporabo ali ob prenehanju uporabe servisa Office 365!
Na Osnovni šoli Predoslje Kranj ne nudimo podpore pri uporabi Oblak 365, Office 365 in drugih storitev, do katerih lahko učenci dostopajo z AAI geslom.
Za podrobnejše informacije se uporabi vgrajeno pomoč ali pa informacije poiščite na spletu.

Admin OŠ Predoslje Kranj:
Boštjan Orehar, mag. IT.

Dostopnost