Leto 2020, po besedah nekaterih učencev 5.c razreda, tudi leto groze.

Leto groze

Leto 2020 si bo marsikdo zapolnil kot leto virusa, leto karanten, leto, ko smo šolarji morali zapustiti šolske klopi. Naše skupno druženje med odmori, v telovadnici, na igrišču… se je pretrgalo, skratka – grozno leto.

Za našo družino je to črno leto, saj sta nas v enem mesecu zapustila dva najboljša dedija.

A kljub vsemu se iz leta 2020 da izluščiti tudi dobre stvari. Ker nas je prevzela karantena, je bilo manj onesnaževanja naše narave, znova pa smo tudi dokazali, da v težkih trenutkih znamo pomagati ljudem v stiski.

Natalija Kostadinov

 ———————————————————————–

2020

Leto 2020 je bilo leto, ki ga verjetno nikoli ne bomo pozabili. Nošnja mask in šola od doma sta bili samo dve stvari, ki sta spremenili naša življenja. V trgovinah pa je zmanjkovalo toaletnega papirja.

Spomnim se dneva petka trinajstega, ko smo imeli napovedano domače branje, en dan pred tem pa nam je učiteljica povedala, da se v ponedeljek začne šola na daljavo. Vsi smo se samo spogledovali. Noben si ni mislil, da nam bo uspelo tako dobro. To je bila čisto nova izkušnja za vse. Zoom sestanki pa so postali naš vsakdan. Meni ni bilo tako težko, verjamem pa, da nekaterim ni bilo lahko. Zdi se mi, da me je ta izkušnja samo izpopolnila. In zdaj vem, kaj je pomembno v življenju zdravje ter veliko ljubezni, pomoč sočloveku, ker si lahko zelo hitro tudi ti na drugi strani in boš vesel, če ti bo nekdo pomagal.

Posebno se bi zahvalila vsem učiteljem, ki so mi pomagali in vsem učiteljem, ki so pomagali drugim. Upam, da se kmalu vidimo tudi v živo.

Patricija Logar

———————————————————————–

2020

Leto 2020 se je razlikovalo od vseh drugih. Nismo se smeli družit in šolo smo delali od doma preko spletne učilnice. Vsako poletje gremo z mami in atijem na morje, zdaj že peto leto hodimo na Korčulo. Tudi tam je bilo potrebno nositi maske, a še vseeno je bilo zabavno. Počitnic nisem preživela tako kot po navadi, saj z atom in mamo nismo odšli na morje. Končno se je začela šola, prvi mesec in pol smo bili v šoli, zdaj pa že dva meseca delamo od doma. Prej nismo cenili, kako pomembna je šola, zdaj pa si želimo nazaj.

Tjaša Mohorič

———————————————————————–

Leto 2020

Danes vam bom predstavil, kako sem preživel leto 2020 in novo leto. Leta 2020 nas je obiskal zelo nenavaden virus. Zaradi tega virusa smo vsi preživeli to čudno leto doma v izolaciji. Ta virus pa nam je podtaknil tudi šolanje na daljavo. A po dveh mesecih in pol smo se spet videli iz oči v oči. Med poletjem, ko je večina sošolcev uživala na obali ali v bazenih, pa sem jaz potoval po Sloveniji. Hodili smo v hribe, na sprehode in po dolgih poteh smo si doma privoščili počitek in skok v domači bazen. Po poletnih počitnicah smo se spet vrnili v šolo, ampak ni trajalo dolgo, saj smo po krompirjevih počitnicah spet ostali doma, vsak za svojim računalnikom. In tako smo po dveh mesecih šolanja na daljavo le pričakali novo leto. Vsi smo bili v upanju, da bo to leto 2021 dokaj boljše od 2020. Novo leto sem preživel doma z družabnimi igrami in za televizijskim zaslonom. Gledal sem veliko novoletnih oddaj in po tem dolgem gledanju televizije je ura odbila polnoč. Takrat  smo prijeli kozarce šampanjca in nazdravili na novo leto. Jaz sem že zelo nestrpen, kaj nam bo ušpičilo leto 2021.

Žiga Roblek

2021-01-19T15:29:42+00:00
Dostopnost