Tretji petek v mesecu novembru obeležujemo kot dan slovenske hrane. Učenci 5. razredov so zapisali svoja razmišljanja, zakaj je dobro, da ga praznujemo.

Zajtrk je okusen, saj so vse jedi slovenske. Jedi so biološko pridelane in upamo, da se bo tradicija Slovenskega tradicionalnega zajtrka ohranila čim dlje.
Domača hrana je dobra za naše telo in zemljo, saj z lokalno pridelavo poskrbimo za manj odpadkov in spoštujemo slovenske kmete.

Anej, Aljaž, Filip, Izak

Všeč nam je, ker ta dan jemo zdravo slovensko hrano. Z uporabo  slovenske hrane spodbujamo lokalne kmete. Na ta dan se zahvalimo vsem kmetom in ostalim za njihov trud.     

Eva, Lana, Ajda, Ema, Zol

Dobro je, da se spomnimo na čebele, da jih ne pozabimo, ker tako trdo delajo. Tudi med bi morali večkrat jesti, ker je zelo zdrav. Ta dan je povezan s preteklostjo, ker so naši predniki tudi jedli to. S tem spodbujamo lokalne kmete.

Tim, Hana, Tinkara, Jan, Lara

Tradicionalni Slovenski zajtrk je poseben, ker jemo lokalno domačo hrano, ki jo dobimo od čebel in krav. Če ne bi bilo čebel, ki oprašujejo rastline in sadje, bi morali sami opraševati vsak cvet na svetu.

Aleks, Neli, Vid, Ema, Kaja, Nazlime

2020-11-23T22:40:47+00:00
Dostopnost