Prejšnji teden so cestni delavci z asfaltom preplastili cesto do naše šole in poskrbeli, da imamo lepo in na novo urejen dostop. Asfalt je samo najbolj viden del gradbenega posega, glavni del pa se skriva pod zemljo. Gradbeno podjetje, ki izvaja dela, je namreč v okviru gradnje kanalizacije po Predosljah in okoliških naseljih potegnilo kanalizacijske cevi tudi do naše šole. Mimogrede so v zemljo položili še napeljavo do hidranta, za katerega pa upamo, da ga ne bomo nikoli potrebovali, saj je v prvi vrsti namenjen gasilcem za primer požara.

Ker so bili delavci z vso mehanizacijo praktično na šolskem dvorišču, so v dogovoru z občino asfaltirali še dostopa do glavnega vhoda in dostop na razredni stopnji, ki sta bila zaradi gradbenih del v minulih letih že v zelo slabem stanju.

Po besedah hišnika šola na kanalizacijsko omrežje še ni priključena, saj ta še ne deluje. To naj bi se zgodilo enkrat prihodnje leto. Takrat bo odstranjen tudi objekt nasproti kolesarnice, kjer je sedaj greznica. In kaj bo nastalo na tem mestu? Ideje se še zbirajo, morda bo parkirišče, morda igrišče, morda kaj tretjega. Če imate svoj predlog, kar na dan z njim.

Tudi gradbenih posegov v šoli in okolici še ni konec. Ravno pred dnevi smo ujeli hišnika, ki je s predstavnicama občine razpravljal o žaluzijah za okna. Upamo, da jih bomo po dolgih letih le dobili, da bo pouk v učilnicah na južni strani šole v vročih dnevih bolj znosen. Če želite izvedeti kaj več, spremljajte objave v šolskem Čvekaču.

Zaradi asfaltiranja je bil dostop do šole nekaj dni otežen. Načrti za žaluzije so že pripravljeni.
2020-09-25T12:08:34+00:00
Accessibility