Pevci Mladinskega pevskega zbora OŠ Predoslje smo se skupaj z Mešanim mladinskim pevskim zborom Gimnazije Škofja Loka odpravili na Slovaško, v Bratislavo, kjer smo nastopili na pevskem tekmovanju in dosegli odličen rezultat.

Enja Šumi, 9. c

V nedeljo, 24. marca, samo se odpravili proti Bratislavi, glavnemu mestu Slovaške. Po približno šestih urah vožnje smo se namestili v elegantnem Hotelu Bratislava. Kmalu zatem smo odšli v mesto in že so potekale prve vaje v Zrcalni dvorani v Primate’s palace, kjer se je proti večeru odvil predstavitveni koncert zborov.

V ponedeljek smo po zajtrku zagreto pričeli z vajami, saj nas je popoldne čakalo vznemirljivo tekmovanje, ki je potekalo v prej omenjeni dvorani. Naša vztrajnost in trdo delo se je res poplačalo in naš nastop je to dokazal. Takoj po večerji smo se utrujeni, a zadovoljni vrnili v hotel.

V torek smo imeli prijeten voden ogled krasnega centra Bratislave, kjer smo imeli tudi prosti čas za odlično kosilo in nakup kakega spominka. Temu je sledil še zadnji, zaključni koncert, ki se je odvijal v Klarisky Music Hall in nato težko pričakovana razglasitev rezultatov tekmovanja. Osvojili smo odlično srebrno priznanje in dvorano napolnili s smehom in veseljem. Po prihodu v hotel smo se še malo podružili in s tem zaključili dan.

V sredo smo se okoli 10. ure srečni odpravili nazaj domov.

Teh nekaj dni nam je prineslo veliko novega znanja in prijateljstev. Tekmovanje nas je še bolj tesno povezalo, ne le v okviru našega pevskega zbora, temveč tudi s člani gimnazijskega zbora. Posebno zahvalo pa si zasluži tudi naš učitelj in dirigent, Žiga Kert, ki nas je vedno spodbujal in vodil po pravi poti. Res smo ponosni in hvaležni za to izkušnjo.

Nekateri pevci so odgovorili tudi na naslednja vprašanja:

Kakšni so tvoji vtisi iz Bratislave?

Vesela sem udeležbe na tekmovanju, spoznali smo nove ljudi in se družili. Bratislava je lepa in zanimiva, prav tako pa mi je pustila nekaj novega znanja. Ustvaril se je lep spomin, ki nikoli ne bo pozabljen.

Tara Cumbo, 9. a

V Bratislavi je bilo vznemirljivo, saj smo bili daleč od Slovenije. Kljub temu smo se čim bolj trudili, da bi bili na tekmovanju in na vajah dobri, rezultati pa so me res razveselili.

Ela Mubi, 7. c

Kakšni so bili občutki pred tekmovanjem in po njem?

Veselje tik pred prihodom na oder je zamenjal kanček nervoze in tekmovalnosti, vendar je bilo tega hitro konec. Na odru sem začutila povezanost in v moji glavi se je nahajala le še misel ’pokažimo, zakaj smo vadili’. Po tekmovanju sem takoj vedela, da smo se pokazali v najboljši luči in končno sem si lahko oddahnila. Mislim, da smo bili vsi zadovoljeni z nastopom, za konec pa smo dosegli še odličen rezultat, na katerega smo zelo ponosni.

Katarina Sandić Fende, 9. c

Kaj novega si spoznala skozi pevski festival?

Od začetnih priprav pa do konca tekmovanja sem spoznala, da sem se zelo povezala s pevci, s katerimi sem pela, saj smo imeli skupni cilj. Na začetku sem mislila, da je to le pevski zbor in bomo zlahka zmogli.   V bistvu pa je zahtevalo zelo veliko vaje, dela in truda. Na koncu smo le uspeli in dokazali, da se »vse da, če se hoče«, saj smo uspešno nastopali in osvojili srebrno priznanje.

Nika Melihen, 8. c

2024-05-06T16:54:53+00:00
Dostopnost