V sredo, 27. 3. 2019,  so se predstavniki učencev naše šole odpravili na šolski parlament, ki je potekal na občini v Kranju. Letošnja tema je bila prav tako kot lani ŠOLA IN ŠOLSKI SISTEM.

Tam smo se najprej z učenci drugih kranjskih šol zbrali v dvorani, kjer so nam pripravili kratek glasbeni uvod, potem pa smo izbrali predstavnike štirih šol. Našo šolo so zastopali Gašper Kocijančič, Aida Feratović, Anja Pelko in Lara Šink. Razdelili smo se v tri skupine, v vsaki skupini so bile po tri šole, s katerimi smo debatirali o različnih akcijah, ki se dogajajo na naših šolah. Učenci OŠ Predoslje Kranj smo povedali, da imamo na naši šoli kinestetične mize, rekreativne odmore ter zunanjo učilnico, medtem ko so učenci drugih šol pripovedovali, kako njihova šola o tem le razmišlja. Na koncu smo ugotovili, da imamo sodobno opremljeno šolo.

Po 45 minutah smo se spet zbrali v dvorani in vodja vsake skupine je na kratko poročal o tem, kaj smo na delavnici ugotovili ter katero temo bi predlagali za naslednji šolski parlament.

Naša skupina je izbrala temo RASIZEM IN DISKRIMINACIJA ter VARNOST NA ŠOLI, nato pa so nekaj besed spregovorile vodje šolskega parlamenta.

Okoli pol enih popoldne smo končali ter odšli v skupni prostor, kjer smo pojedli zasluženo malico. In s tem je bil šolski parlament zaključen. Se vidimo naslednje leto.

                                      Iva Rigač in Lana Milosavljevič,

Kulturen sem 7.b

2019-04-03T17:46:27+00:00
Dostopnost