V ponedeljek, 27.2., so imeli tretješolci športni dan – plezanje v aktivnem centru Plezarna. Plezarna se nahaja v prenovljenem objektu nekdanjega industrijskega kompleksa Oljarica v naselju Britof.

Do plezarne smo se odpravili peš. Učenci so se razdelili v štiri skupine. Pod vodstvom inštruktorjev plezanja so se preizkusili v plezanju na nizki in visoki plezalni steni. Na nizki, tri metre visoki steni, so brez varovanja z vrvjo, plezali po smereh različnih barv. Če je bilo pretežko ali ko so bili na vrhu, so skočili na mehke blazine pod steno. Plezanje so popestrili s tekmovanjem v hitrem plezanju ter igro križci in krožci. Na enajst metrov visoki plezalni steni so premagovali strah pred višino. Mnogi so prišli povsem do vrha in se pogumno spustili, da jih je samovarovalni komplet varno spustil do dna. Športno plezanje so spoznavali še preko igre v otroški gibalnici. Najbolj pogumni in željni adrenalina so se preizkusili tudi v 12-metrskem skoku z najvišjega nadstropja Plezarne. Po odrivu z rampe, za katerega je potrebno kar nekaj poguma, te magnetna zavora mehko ujame in počasi spušča do tal. Učenci in učenke so v veliki večini preizkusili tudi vertikalni skok, nekatere pa je malce pramagal strah in se bodo v tem, morda, preizkusili kdaj drugič.

Svoje spretnosti ravnotežja in plezanja so preizkusili tudi v atraktivnem in zabavnem adrenalinsko tematskem parku na dvorišču Plezarne. Če si med vzponi in spusti v adrenalinskem parku pozoren, se lahko srečaš z nekaterimi pravljičnimi in mitskimi junaki ter spoznaš nekatere slovenske naravne in kulturne znamenitosti.

Čas v Plezarni je prehitro minil. Polni vtisov in novih izkušenj smo se peš vrnili do šole.

2023-02-28T12:58:57+00:00
Dostopnost