Petek, 1.9.2023, je bil poseben dan. V šoli smo pozdravili 43 prvošolcev, ki šolanje na naši šoli začenjajo v letu, v katerem šola praznuje 50 let. Skupaj s starši so vstopili v šolo in se po rdeči preprogi sprehodili do večnamenskega prostora. Sprejela jih je ravnateljica Janja Sršen. Najprej so jih s petjem pesmic presenetili drugošolci. Tisti najbolj pogumni, so pripevali in se tako malce sprostili. Učence in starše je nagovorila ravnateljica Janja Sršen, pozdravili sta jih tudi podžupanja mestne občine Kranj Manja Zorko in vodja družbenih dejavnosti Tanja Hrovat.

V letošnjem letu imamo dva oddelka prvih razredov. Razredničarki Anja Šter in Darja Arh sta poklicali svoje učence, jim čestitali, ker so postali prvošolci, nato pa so okrog vratu prejeli še rumene rutke. Po skupinskem fotografiranju so učenci skupaj z učiteljicami odšli v svoja matična razreda. Starši so ostali v večnamenskem prostoru in prejeli še nekaj pomembnih informacij.

Učenci so se v razredu predstavili in se med seboj spoznali. Za spomin na prvi šolski dan so se narisali. Svoje risbe so razstavili na pano v razredu in si ogledali tudi risbe sošolcev. Nato so pojedli okusno malico in že so jih v razred prišli iskat starši. Ogledali so si razred in poklepetali z učiteljicami. Učenci so v dar prejeli šolsko mapo in ravnilce, mestna občina Kranj pa je vsakemu prvošolcu podarila bidon ter s tem spodbudila pitje vode iz pipe.

Čas je hitro minil. Polni novih vtisov so prvošolci skupaj s starši zapustili šolo vsak po svoje proslavili prvi šolski dan. Marsikdo, si ga zapomni za vedno, naj bo to zaradi petja pesmic, učiteljic, sošolcev, rdeče preproge, risanja, tortice ali druženja z družino.

Našim prvošolcem želimo uspešen začetek šolanja, da bi se v naši šoli počutili varno, spletli nova prijateljstva in se veliko naučili.

Učiteljice 1. razredov

2023-09-13T20:58:55+00:00
Dostopnost