V četrtek 16. februarja je v Športni dvorani Planina v Kranju potekalo Medobčinsko prvenstvo v mali odbojki za učenke. Prvenstva smo se po nekaj letih premora udeležili z eno ekipo.

Dekleta so začela malce bolj zadržano in v uvodni tekmi doživele poraz z 2:1 proti ekipi OŠ Jakoba Aljaža. Vendar je dobljeni niz poskrbel za malo več samozavesti zato v drugi tekmi v skupini, tekmovalna trema ni bila več tako opazna. Dekleta so z dinamično in borbeno igro premagale ekipo deklet iz OŠ Staneta Žagarja, kar je pomenilo uvrstitev v polfinale.

V nadaljevanju so naše odbojkarice še stopnjevale svojo igro in v polfinalu z zelo domiselno igro in zelo malo lastnimi napakami premagale sovrstnice in OŠ J. Puharja. Veselje po tekmi je bilo veliko, hkrati pa je bilo čutiti vznemirjenje v pričakovanju finalne tekme.

Veliki finale. V poslastici prvenstva so se za zlato medaljo in prvo mesto na prvenstvu dekleta pomerile z odbojkaricami OŠ Jakoba Aljaža. V napetem obračunu, borbi za vsako žogo in atraktivnimi potezami so se Predosljanke sovrstnicam iz Kranja, oddolžile za poraz na uvodni tekmi in odločilno tekmo zmagale in s tem postale medobčinske prvakinje v mali odbojki.

Z zmago na prvenstvu, so se dekleta uvrstila na Področno prvenstvo, ki bo v mesecu aprilu oz. maju.

Iskrene čestitke dekletom in strokovnemu štabu.

Za ekipo so nastopale: Hana in Lana Alibabić, Eva Kompare, Ema Bedrač, Ema Ozebek, Nazlime Arifaj, Kaja Zaplotnik, Neli Peternelj.

2023-02-26T16:30:48+00:00
Dostopnost