V teh dneh mineva mesec dni, odkar smo se učenci 3. razredov in učitelji Anja, Blaž in Darja odpravili na tridnevni naravoslovni tabor v Črmošnjice v občini Semič. Prvotno načrtovan poudarek na naravoslovnih temah smo zaradi velike količine snega in izredno lepega vremena prilagodili ter čas izkoristili tudi za spoznavanje in učenje različnih zimsko-športnih dejavnosti. Orientacijo, žebljanje in izdelovanje razglednic so tako popestrili še sankanje, dričanje ter tek na smučeh. Otroci so bili navdušeni nad lepo okolico ter dobro hrano v CŠOD Lipa. Piko na i pa je predstavljal še ples, ki so ga za nas zadnji večer organizirali zaposleni. Stkala so se nova prijateljstva, ustvarili lepi spomini in iz nemalo ust je bilo slišati, da bi želeli tabor podaljšati vsaj do konca tedna ali pa se v letošnjem letu še enkrat vrniti. Kako pa se tabora po zimskih počitnicah in novih šolskih doživetjih učenci spominjajo danes? Je še vedno svež občutek navdušenja in prisotna želja po ponovitvi?

Maša M.: Na taboru je bilo zelo dobro, lepo smo se imeli. Šli smo na tek na smučeh in rada bi ostala še dlje ali pa šla še enkrat. Učitelji so bili prijazni, hrana je bila dobra. Rada imam Lipo.

Lana: Sedaj bi se še enkrat vrnila nazaj na ta tabor, ker je bilo zares tam zelo dobro. Sem pa bila tudi vesela, da sem ponovno videla družino.

Krištof: Šel bi še enkrat, ker smo se dričali, sankali, šli na sprehod in imeli žur, potem smo delali lipin list, imeli stare igre in delali še veliko zabavnih stvari.

Živa: Zelo mi je bilo všeč tudi, ker smo imeli zabavo. Ostala bi še teden dni.

David: Zelo mi je bilo všeč, ko smo se sankali in tekli na smučeh. Postelje so bile zelo udobne, hrana je bila zelo dobra in rad bi se vrnil.

Žiga: Zelo mi je bilo všeč, da se nismo učili za šolo. Jaz bi še ostal na taboru, zato da se ne bi učili.

Jan: Všeč mi je bilo tudi zato, ker smo jedli dobro špinačo.

Mila Ayu: Ko sem bila na taboru, sem se imela zelo lepo. Zelo je bila dobra hrana. Zdaj še malo znam teči na smučeh. Kar ostala bi tam.

Štefan: Po eni strani bi rad šel nazaj, zato ker smo imeli veliko športa, po drugi strani pa ne, ker smo morali čistiti mize za seboj.

Lenart M.: Najbolj všeč mi je bil tek na smučeh in sankanje v okolici doma.

Gaber: Zapomnil sem si nočni pohod s svetilkami in opazovanje zvezd, družabni večer, sankanje in tek na smučeh. Zelo je bilo dobro.

Nika: V CŠOD Lipa bi še kdaj šla. V spominu mi je najbolj ostal družabni večer in sankanje.

Sara: Super je bilo, da smo imeli svoje sobe. Naša soba se je imenovala Srnice.

Lan: Na tabor bi šel še enkrat. Od vsega mi je bil najbolj všeč družabni večer, pa tudi tek na smučeh je bil zabaven.

Po odzivih učencev z gotovostjo lahko trdimo, da je naš letošnji tabor več kot uspel, v naših spominih pa bo za vedno ostala dobra družba ter obilica snega in toplega sonca.

Zapisala: Darja Arh

2023-02-28T12:52:03+00:00
Dostopnost