ŠPORTNI DAN – SANKANJE

Na pustni torek 21. februarja smo se učenci od šestega do devetega razreda odpravili na zimski športni dan. Najprej smo ob 8. uri v šoli vzeli malico, nato pa se peš odpravili do Kulturnega doma Predoslje, kjer so nas že čakali avtobusi. Sanke smo zložili v prtljažnik avtobusa ter se odpeljali proti Jezerskem. Po približno polurni vožnji nas je voznik avtobusa odložil na Zgornjem Jezerskem, kjer smo hitro pobrali svoje sanke. Nato smo se peš odpravili proti sankališču. Po dvajsetih minutah hoje smo se ustavili na sankališču ter si najprej privoščili malico. Sankanje smo otvorili z nekaj padci, kasneje pa nam je kar šlo. Čeprav proga na prvi pogled ni bila videti preveč strma, smo na njej lahko razvili visoke hitrosti. Na dnu je našo progo prečkala tekaška proga, zato smo morali paziti, da se nismo zaleteli v kakšnega tekača na smučeh. Ob izteku proge je bila majhna skakalnica, kjer so nekateri skočili tudi do dva metra visoko. Na srečo se nikomur ni nič zgodilo. Po dolgem in zabavnem sankanju smo se odpravili nazaj proti avtobusu, ki nas je odpeljal domov. Na sankanju smo se vsi zelo zabavali in se veliko smejali. Pustni torek je tokrat res prijetno minil.

Lenart Čeferin, 8.c

PUST NA TEKAŠKIH SMUČKAH

Na pustni torek smo imeli zimski športni dan.  Zjutraj smo prišli v šolo in vzeli malico. V koloni smo se odpravili do kulturnega doma. Vstopili smo v avtobus in se odpravili na Jezersko.

Tisti ki so imeli svojo opremo so se preoblekli v tekaško opremo, ostali pa smo se peš odpravili do izposojevalnice opreme. Tam smo odložili svoje stvari. Na začetku smo tekli po čudoviti tekaški progi, ki je potekala skozi gozd. Prišli smo ven pri jasi po kateri smo najdlje časa tekli. Po uri teka smo se odpravili na malico, nato pa smo odtekli še en krog. Po končanem teku smo vrnili opremo. Vzeli smo nahrbtnike in se odpravili nazaj do avtobusa. Preoblekli smo se in odšli v avtobus. Odpeljali smo se v šolo, kjer nas je pričakalo kosilo in pustni krof.

Bilo je zelo zabavno in vsem nam je bilo všeč. Bila je prava zimska idila in imeli smo se super. Komaj čakamo naslednji zimski športni dan.

Jure Trelc in Štefan Vovk iz 6.c razreda

ŠPORTNI DAN- SMUČANJE NA KRVAVCU

V torek, 21. 2., smo se s šolo odpravili na Krvavec. Do tja nas je peljal avtobus, v katerega smo dali tudi vso potrebno opremo. Ko smo prišli do gondole, smo najprej uredili smučarsko opremo in se nato z njo popeljali na vrh Krvavca. Na vrhu smo pustili nahrbtnike, šli na smuči, ter se odpeljali do sedežnice. Da bi bilo lažje smo se smučali po skupinah (vsi deveti skupaj). Tako smo smučali do malice, ki smo jo pojedli v gostilni (seveda smo tam lahko tudi kaj drugega naročili). Po malici smo še malo smučali. Čez nekaj časa pa je bil čas za odhod domov. Pripeljali smo se do gondole in se z njo zopet popeljali nazaj proti avtobusu. Tam smo zložili smuči ter smučarske čevlje, ter jih pospravili v avtobus. Kmalu za tem smo se že peljali nazaj proti šoli. Športni dan je bil zelo zabaven, zgodilo se je tudi kar nekaj zanimivih oz. smešnih dogodkov. Tudi smučišča so bila v redu, ampak je s časom sneg postal južen.

Lana Kozelj, 9.B

2023-03-06T19:14:12+00:00
Dostopnost