Obvestila MOK 2021-02-18T15:52:48+00:00

Najnovejša obvestila Mestne občine Kranj namenjena staršem in učencem

Mestna občina Kranj nas redno seznanja z informacijami glede epidemije. Rada bi vas opomnila, da na povezavi https://www.kranj.si/koronavirus lahko preberete marsikaj koristnega, od tega, kako pomemben je vitamin D pri delovanju na imunski sistem pa vse do tega, da so zaradi slabe epidemiološke slike zaprta športna in otroška igrišča, torej tudi šolska. Pozitivno obvestilo prihaja tudi iz Mestne knjižnice Kranj, kjer je od ponedeljka, 2. novembra, spet mogoče prevzemati naročeno gradivo.

Bodite obveščeni, ostanite zdravi, povezani, optimistični.
ravnateljica Janja Sršen

Datum objave: 18. 2. 2021

Sprememba parkirnega režima na Hujah

Od ponedeljka dalje na doslej zaprtem parkirišču na Hujah ne bo več zapornice in bo s parkiriščem Huje zunanje združeno v enotno in odprto parkirišče, na katerem bo možno brezplačno parkiranje prvi dve uri.

Datum objave: 10. 2. 2021

Gimnazija Franceta Prešerna Kranj prvič s športnim oddelkom splošne gimnazije

Gimnazija Franceta Prešerna v Kranju bo v šolskem letu 2021/22 prvič vpisovala tudi dijake v novi športni oddelek programa splošne gimnazije, za kar si je prizadevala tudi Mestna občina Kranj.

Datum objave: 18. 1. 2021

Množično testiranje s hitrimi testi v Kranju se nadaljuje

V drugem januarskem tednu leta 2021 se je s hitrimi testi na okužbo z novim koronavirusom, ki se izvaja na Mestni občini Kranj, testiralo približno 400 ljudi. Testiranja se nadaljujejo tudi v tem tednu vsak delovni dan med 9. in 13. uro z izjemo srede, ko se testiranje izvaja v stari lekarni v Cerkljah.

Datum objave: 14. 1. 2021

Umik rumenih zabojnikov iz ekoloških otokov

Komunala Kranj ukinja dodatno zbiranje mešane komunalne embalaže na ekoloških otokih. Zbiranje te je namreč organizirano po načelu od vrat do vrat oziroma na skupnih odjemnih mestih in tako ne bo več podvajanja sistema zbiranja, posledično pa bodo nižji tudi stroški.

Datum objave: 4. 1. 2021

Od danes naprej poteka množično testiranje s hitrimi testi na kranjski občini

Danes, ob 10. uri , v avli Mestne občine Kranj (vhod s ploščadi Brioni) se začenja množično testiranje na okužbo z novim koronavirusom. Potekalo bo vsak delovni dan z izjemo srede, ko se bo testiranje izvajalo v Cerkljah.

Datum objave: 22. 12. 2020

Obvestilo o množičnem testiranju v Kranju

Na spodnji povezavi si preberite obvestilo o množičnem testiranju na novi koronavirus v Kranju. Testiranje v Kranju je bilo sprva načrtovano za prihodnji teden, a ker bi radi občanom zagotovili varnejše božične praznike, so se na Mestni občini Kranj odločili, da bodo testiranja izvajali že jutri in v četrtek.

Datum objave: 2. 12. 2020

Slavnostna akademija s podelitvijo priznanj občankam in občanom

Danes ob 20. uri bo na sporedu slavnostna akademija s podelitvijo priznanj občankam in občanom, ki so v letu 2020 pustili najgloblji pečat v lokalni skupnosti. Zaradi trenutne situacija bo prireditev potekala v virtualni preobleki.

Lahko si ogledate kratek video napovednik dogodka..

Datum objave: 1. 12. 2020

Dobrodelna akcija – V Kranju dobro v srcu mislimo

V Kranju bodo v decembru znova izpeljali dobrodelno akcijo V Kranju dobro v srcu mislimo ter z zbranimi prispevki pomagali izbranim družinam, ki so se znašle v stiski. K sodelovanju pozivajo vse, ki lahko pomagajo z donacijami za najšibkejše.

Datum objave: 13. 11. 2020

Poziv za prispevke za nakup naprave za razkuževanje

Tokrat vam posredujemo sporočilo za javnost o Fajdigovi ambulanti, ki javnost prosi za prispevke za nakup naprave za razkuževanje svojih prostorov. S tem bi zagotovili varnost pred širitvijo covid-19 svojemu osebju, ki delo v ambulanti opravlja prostovoljno.

Datum objave: 10. 11. 2020

Telefonske številke v povezavi z informacijami o covid-19

Na spodnji povezavi si lahko preberete sporočilo za javnost o telefonskih številkah Mestne občine Kranj (MOK) v povezavi z informacijami o covid-19 ter druge številke za urejanje splošnih zadev na MOK in Upravni enoti Kranj.

Datum objave: 3. 11. 2020

Poziv k upoštevanju ukrepov na igrišču

Tokrat vam posredujem poziv Mestne občine Kranj k upoštevanju ukrepov na igriščih.

Datum objave: 2. 11. 2020

Poostreni nadzor redarjev

Posredujem vam sporočilo za javnost Mestne občine Kranj glede poostrenega nadzora redarjev nad uporabo športnih in šolskih igrišč.

Dostopnost