Obvestila MOK 2022-02-25T12:00:50+00:00

Najnovejša obvestila Mestne občine Kranj namenjena staršem in učencem

Mestna občina Kranj nas redno seznanja z informacijami glede epidemije. Rada bi vas opomnila, da na povezavi https://www.kranj.si/koronavirus lahko preberete marsikaj koristnega, od tega, kako pomemben je vitamin D pri delovanju na imunski sistem pa vse do tega, da so zaradi slabe epidemiološke slike zaprta športna in otroška igrišča, torej tudi šolska. Pozitivno obvestilo prihaja tudi iz Mestne knjižnice Kranj, kjer je od ponedeljka, 2. novembra, spet mogoče prevzemati naročeno gradivo.

Bodite obveščeni, ostanite zdravi, povezani, optimistični.
ravnateljica Janja Sršen

Datum objave: 25. 2. 2022

Sprejem dobitnikov olimpijskih kolajn Petra in Ceneta Prevca

Na Mestni občini Kranj so 18.2. pripravili sprejem za dobitnika kolajn na olimpijskih igrah v Pekingu, tekmovalca Smučarskega kluba Triglav Kranj, Petra in Ceneta Prevca. Brata Prevc, ki sta z moštvom osvojila srebro, Peter pa si je na tekmi mešanih ekip priskakal še zlato, sta uspeh dosegla v Džangdžjakovu, mestu, ki se je decembra pobratilo s Kranjem. Tekmovala sta v najsodobnejšem skakalnem centru na svetu, pri gradnji katerega je sodelovalo kranjsko podjetje. Sprejem na občini je popestrilo več kot 200 risbic, ki so jih skakalnima junakoma namenili otroci iz devetih kranjskih osnovnih šol.

Datum objave: 20. 6. 2021

Kodeks obnašanja obiskovalcev Jošta

Kodeks obnašanja obiskovalcev Jošta je pripravila Krajevna skupnost Jošt v sodelovanju z Mestno občino Kranj. S kodeksom želijo  vzbuditi spoštljiv odnos do narave, lastnine, njenih prebivalcev in tudi drugih obiskovalcev. Na dogodku so postavili tudi tri od skupno več načrtovanih tabel z vsebino kodeksa in ilustracijami Krančka, ki bodo na poteh in na vrhu hriba opominjali obiskovalce na spoštovanje narave in ljudi na destinaciji.

Povezava do fotografij: https://photos.app.goo.gl/MoazxJt2nWiBfUSF8

Datum objave: 24. 5. 2021

Projekt Colibri Air za dvig digitalnih kompetenc med osnovnošolci

Digitalne veščine so zagotovo kompetence prihodnosti, in razvijati jih je treba že pri najmlajših. Pomemben del Strategije digitalnega razvoja pametnega mesta Kranj je tudi t. i. projekt »Znanje«, katerega poudarek je prav vzpodbuda zanimanja mladih za tehniko, inovacije, digitalizacijo in tudi podjetnost. Prav sedaj potekajo specializirane delavnice, kjer osnovnošolci sami razvijajo prav poseben digitalni produkt – Colibri Air.

Datum objave: 13. 5. 2021

Rezultati javnega vpisa otrok v javne vrtce za šolsko leto 2021/22

Na poziv k vpisu otrok v javne vrtce in vrtce s koncesijo za šolsko leto 2021/2022 je prispelo 684 vlog, od tega je trenutno na novo sprejetih 499 otrok. Vrtci razpolagajo z 80 prostimi mesti, na centralnem čakalnem seznamu pa je trenutno 171 otrok, od tega 155 iz MOK, 16 pa iz drugih občin.

Datum objave: 3. 5. 2021

Vabilo na delavnice: Internet prihodnosti

ekipa OpenLab je v sodelovanju z Mestno občino Kranj pripravila serijo petih delavnic »Internet prihodnosti«, v katerih bodo udeleženci izdelali računalnik Colibri Air s senzorji za zaznavanje temperature, vlage, osvetlitve in kakovosti zraka, kar je v času »korone« še posebej pomembno, ob tem pa spoznavali digitalne veščine in programiranje.

Preberite si kratek opis projekta ColibriAir in vabilo učencem k delavnicam. Prva delavnica bo že jutri 4.maja ob 17h, lahko pa pričnete tudi z drugo, ki bo 11. maja ob 17h. Za izdelavo ColibriAir je potrebna udeležba najmanj na štirih delavnicah. Izvajanje bo vsak torek prek Zooma, material bodo udeleženci prejeli po pošti. Delavnice so namenjene predvsem osnovnošolcem od 7. razreda naprej, še posebej vabljene učenke.

Prijavite se čimprej na naslov info@openlab.si

Datum objave: 26. 4. 2021

V Kranju na pomoč čebelam

Mestna občina Kranj se je odzvala pobudi enega od čebelarjev, ki je pozval k poznejši košnji zelenic z željo, da bi imele čebele kljub pozebi spomladi dovolj hrane. Tam, kjer je to možno, bodo tako s košnjo začeli pozneje kot sicer, letos prvič bodo čebelji paši namenili tudi dva travnika, dodatno zasajenima s travniškimi cvetlicami. Tudi sicer v Kranju čebelam namenjajo posebno skrb, zlasti z zasaditvami.

Datum objave: 22. 4. 2021

KrOdDoma – nova doživetja in izzivi v Kranju

V času epidemije covida-19, ko je druženje prepovedano, lokali zaprti in skorajda ni druge možnosti, kot da preživljamo čas na prostem, je vzniknila ideja za spletni
projekt KrOdDoma. Ta v digitalni obliki ponuja ideje za ustvarjalno preživljanje vsakdana doma oziroma vabi na sprehajalne, pohodniške, tekaške in kolesarske poti na območju Mestne občine Kranj. Da je stvar še bolj zanimiva, opise poti dopolnjujejo izzivi, prilagojeni različnim starostnim skupinam.

Datum objave: 19. 4. 2021

Merjenje hitrosti za večjo prometno varnost

Merjenje hitrosti je eden izmed ukrepov Mestne občine Kranj za zagotavljanje večje prometne varnosti in kakor kažejo podatki, so ukrepi dolgoročno učinkoviti, saj se je v zadnjih šestih letih število tovrstnih prekrškov zmanjšalo. Do konca tega tedna sicer poteka nacionalna preventivna akcija, v kateri sodelujejo tudi medobčinski redarji in PU Kranj.

Datum objave: 17. 3. 2021

Sistem KRsKOLESOM uspešno prezimil

Sistem KRsKOLESOM je letos prvič neprekinjeno deloval tudi v zimskih mesecih. V novi sezoni se obeta tudi nekaj novosti, ki si jih lahko preberete na spodnji povezavi.

Datum objave: 18. 2. 2021

Sprememba parkirnega režima na Hujah

Od ponedeljka dalje na doslej zaprtem parkirišču na Hujah ne bo več zapornice in bo s parkiriščem Huje zunanje združeno v enotno in odprto parkirišče, na katerem bo možno brezplačno parkiranje prvi dve uri.

Datum objave: 10. 2. 2021

Gimnazija Franceta Prešerna Kranj prvič s športnim oddelkom splošne gimnazije

Gimnazija Franceta Prešerna v Kranju bo v šolskem letu 2021/22 prvič vpisovala tudi dijake v novi športni oddelek programa splošne gimnazije, za kar si je prizadevala tudi Mestna občina Kranj.

Datum objave: 18. 1. 2021

Množično testiranje s hitrimi testi v Kranju se nadaljuje

V drugem januarskem tednu leta 2021 se je s hitrimi testi na okužbo z novim koronavirusom, ki se izvaja na Mestni občini Kranj, testiralo približno 400 ljudi. Testiranja se nadaljujejo tudi v tem tednu vsak delovni dan med 9. in 13. uro z izjemo srede, ko se testiranje izvaja v stari lekarni v Cerkljah.

Datum objave: 14. 1. 2021

Umik rumenih zabojnikov iz ekoloških otokov

Komunala Kranj ukinja dodatno zbiranje mešane komunalne embalaže na ekoloških otokih. Zbiranje te je namreč organizirano po načelu od vrat do vrat oziroma na skupnih odjemnih mestih in tako ne bo več podvajanja sistema zbiranja, posledično pa bodo nižji tudi stroški.

Datum objave: 4. 1. 2021

Od danes naprej poteka množično testiranje s hitrimi testi na kranjski občini

Danes, ob 10. uri , v avli Mestne občine Kranj (vhod s ploščadi Brioni) se začenja množično testiranje na okužbo z novim koronavirusom. Potekalo bo vsak delovni dan z izjemo srede, ko se bo testiranje izvajalo v Cerkljah.

Datum objave: 22. 12. 2020

Obvestilo o množičnem testiranju v Kranju

Na spodnji povezavi si preberite obvestilo o množičnem testiranju na novi koronavirus v Kranju. Testiranje v Kranju je bilo sprva načrtovano za prihodnji teden, a ker bi radi občanom zagotovili varnejše božične praznike, so se na Mestni občini Kranj odločili, da bodo testiranja izvajali že jutri in v četrtek.

Datum objave: 2. 12. 2020

Slavnostna akademija s podelitvijo priznanj občankam in občanom

Danes ob 20. uri bo na sporedu slavnostna akademija s podelitvijo priznanj občankam in občanom, ki so v letu 2020 pustili najgloblji pečat v lokalni skupnosti. Zaradi trenutne situacija bo prireditev potekala v virtualni preobleki.

Lahko si ogledate kratek video napovednik dogodka..

Datum objave: 1. 12. 2020

Dobrodelna akcija – V Kranju dobro v srcu mislimo

V Kranju bodo v decembru znova izpeljali dobrodelno akcijo V Kranju dobro v srcu mislimo ter z zbranimi prispevki pomagali izbranim družinam, ki so se znašle v stiski. K sodelovanju pozivajo vse, ki lahko pomagajo z donacijami za najšibkejše.

Datum objave: 13. 11. 2020

Poziv za prispevke za nakup naprave za razkuževanje

Tokrat vam posredujemo sporočilo za javnost o Fajdigovi ambulanti, ki javnost prosi za prispevke za nakup naprave za razkuževanje svojih prostorov. S tem bi zagotovili varnost pred širitvijo covid-19 svojemu osebju, ki delo v ambulanti opravlja prostovoljno.

Datum objave: 10. 11. 2020

Telefonske številke v povezavi z informacijami o covid-19

Na spodnji povezavi si lahko preberete sporočilo za javnost o telefonskih številkah Mestne občine Kranj (MOK) v povezavi z informacijami o covid-19 ter druge številke za urejanje splošnih zadev na MOK in Upravni enoti Kranj.

Datum objave: 3. 11. 2020

Poziv k upoštevanju ukrepov na igrišču

Tokrat vam posredujem poziv Mestne občine Kranj k upoštevanju ukrepov na igriščih.

Datum objave: 2. 11. 2020

Poostreni nadzor redarjev

Posredujem vam sporočilo za javnost Mestne občine Kranj glede poostrenega nadzora redarjev nad uporabo športnih in šolskih igrišč.

Dostopnost