OBVESTILA 2020-03-10T09:46:57+00:00

11. 3. 2020

Obvestilo

Spoštovani,

obveščamo vas, da prireditev ob gregorjevem jutri, 11. 3. 2020 odpade.

Hvala za razumevanje

Vodstvo šole

3. 3. 2020

Obvestilo

Učenci 6. razredov srečno prispeli v Cerkno – Zimska šola v naravi.

29. 2. 2020

Vabilo na spuščanje gregorčkov po Belci

Otroci, starši in ostali krajani!

Prisrčno vabljeni na čarobno spuščanje gregorčkov po Belci, ki bo potekalo na predvečer gregorjevega v sredo, 11. marca 2020, s pričetkom programa ob 17. uri v večnamenskem prostoru OŠ Predoslje Kranj. Več o dogodku si lahko preberete TUKAJ >>

30.1. 2020

Kulturni dan za predmetno stopnjo

V petek, 7. februarja 2020, bodo imeli učenci predmetne stopnje kulturni dan. Po ogledu šolske proslave v obeležitev slovenskega kulturnega praznika bodo odšli v Škofjo Loko, kjer si bodo ogledali predstavo Butalci v izvedbi kulturnega društva Loški oder Škofja Loka. Predviden prihod v šolo je okoli 13.00.

29.1. 2020

Zimski športni dan

V petek, 31. 1. 2020, je zimski športni dan za učence od 6. do 9. razreda. Zbor v šoli je ob 8.20. Povratek z Jezerskega je predviden ob 13.00.

Učenci naj imajo s seboj športno opremo za izbrano športno panogo in zimska oblačila. Vzamejo naj tudi nahrbtnik za malico in plastenko za napitek. Kljub pomanjkanju snega, želimo dobro zimsko športno aktivnost.

Aktiv športa

25.11. 2019

Obvestilo o športnem dnevu – vodne aktivnosti.

V sredo, 27. 11. 2019, bomo za učence in učenke 6. in 7. razredov izvedli ŠPORTNI DAN  – vodne aktivnosti.

  • Prihod v šolo: najkasneje ob 8:20 in takoj malica v jedilnici.
  • Povratek z bazena: predvidoma ob 12:50.

Do Olimpijskega bazena v Kranju bomo odšli peš, v šolo se vrnemo z avtobusom. V primeru slabega vremena, bomo tudi pot do bazena opravili z avtobusom. Odločitev bo znana v torek 26. 11. 2019.

Potrebna oprema: kopalke oz. kopalne hlače, pijača…

Opozorilo: spodnjice pod kopalnimi hlačami niso dovoljene.

Učitelj Matej M.

25.11. 2019

Obvestilo o športnem dnevu – ples.

V sredo, 27. 11. 2019, bomo za učence in učenke 8. in 9. razredov izvedli ŠPORTNI DAN  – ples. Dejavnost poteka v razredih in telovadnici.

  • Prihod v šolo: ob 8:20. Zbor v matičnih učilnicah posameznega oddelka.

Potrebna oprema: lahkotna oblačila in športna obutev.

Učitelj Matej M.

12.11. 2019

Vabilo na predavanje Dejavniki uspeha in zadovoljstva v življenju naših otrok

Spoštovani starši,

Vabimo vas na zanimivo predavanje, ki ga LAS organizira za starše vseh šol v Mestni občini Kranj. Predavanja se lahko udeležite v sredo, 20. novembra, ob 18. uri v predavalnici Gimnazije Franceta Prešerna v Kranju. Predaval bo psiholog dr. Matej Tušak. Več o predavanju si lahko preberete TUKAJ >>

10.11. 2019

Tehniški dan za 9. razrede

V sredo, 13. 11., bodo 9. razredi odšli v Logatec, kjer bodo v Vetrovniku spoznali zakone gravitacije.

Zbor je ob 7.45 v šoli, predviden prihod v šolo pa ob 13.00 uri.

10.11. 2019

Vabilo na medgeneracijsko druženje ob tradicionalnem šolskem bazarju

Tudi letos se veselimo medgeneracijskega druženja ob tradicionalnem šolskem bazarju, ki bo tokrat potekal pod drugačnim imenom in pridihom s tematiko ohranjanja slovenske kulturne dediščine. Petkov dopoldan bodo učenci pričeli s tradicionalnim slovenskim zajtrkom, nato bodo v delavnicah ustvarjali izdelke, ki jih boste lahko kupili na popoldanskem »Jesenskem smnju«.

Ob 17. uri bomo sejem otvorili z odprtjem vhoda na predmetni stopnji. Pot vas bo nato popeljala po stojnicah, ki se bodo razprostirale vse do glavnega vhoda šole. Ob 17.30 pa vas vabimo, da se pridružite delavnicam, ki smo jih pripravili posebej za vas.

Izbirate lahko med:
-likovno delavnico (jedilnica šole),
-plesno delavnico (hodnik predmetne stopnje),
-starimi slovenskimi igrami (učilnica geografije).

Veselimo se srečanja z vami in se vam že v naprej zahvaljujemo za vse vaše prispevke, ki jih bomo letos namenili nakupu novega ozvočenja. Hvala, ker nam pomagate.

Učenci in učitelji OŠ Predoslje Kranj

16. 10. 2019

Vzgojni načrt in Pravila šolskega reda

Svet zavoda Osnovne šole Predoslje Kranj je 30. 9. 2019 sprejel dopolnjen Vzgojni načrt in dopolnjena Pravila šolskega reda. Dokumenta lahko preberete na šolski spletni strani v rubriki O šoli in zavihku Obrazci … več si lahko preberete TUKAJ  >>
Vabimo vas, da natančno preberete oba dokumenta in se o njuni vsebini doma z otrokom pogovorite. Pomembno je, da starši podprete vzgojno delovanje šole in da šola podpira vzgojno delovanje staršev. Kadar se odrasli medsebojno podpiramo, si zaupamo in smo enotni pri vzgoji, otroci bolje sledijo našim vzgojnim ciljem. Vsi pa si želimo, da otrok postane zdrava, srečna, dobra, odgovorna in zrela oseba, ki bo našla svoje pravo mesto (poslanstvo oz. smisel) tako v poklicu kot v osebnem življenju.
V naprej se vam zahvaljujem za medsebojno sodelovanje.
Ravnateljica Janja Sršen

4. 10. 2019

Vloga za dodelitev denarne pomoči iz sredstev ŠOLSKEGA SKLADA

Rok za oddajo: 11. 10. 2019
Evid. št.: 6009-1/2019/156
V tem mesecu se bo predvidoma sestal UPRAVNI ODBOR ŠOLSKEGA SKLADA, ki bo obravnaval vloge za nadstandardne dejavnosti (tabori, zimska šola v naravi …), ki bodo organizirane v letošnjem šolskem letu. Vloge za poletno šolo v naravi ne obravnava Upravni odbor Šolskega sklada.
Ne glede na termin izvedbe teh dejavnosti vas naprošamo, da vlogo za pomoč iz šolskega sklada oddate do 11. 10. 2019 v šolski svetovalni službi oz. jo lahko prinese učenec. Vlogo si lahko natisnete TUKAJ  >>
Saša Pesrl, šolska svetovalna delavka

3. 10. 2019

Naravoslovni dan za učence 7. razreda

V četrtek, 10. 10. 2019, bo potekal naravoslovni dan v naravnem rezervatu Škocjanski zatok v Kopru za učence 7. razreda.

  • Učenci malico prevzamejo ob 7.45 uri
  • Odhod avtobusa izpred KD ob 8.00 uri
  • Predviden povratek v šolo okrog 13.30 ure

Učenci naj bodo primerno obuti in oblečeni za hojo po rezervatu. Potrebujejo pisala in trde podlage za reševanje delovnih listov ter daljnoglede (če jih imajo doma) za opazovanje živali. V kolikor so učenci naročeni na kosilo in ta dan ne bodo kosili, naj se pravočasno odjavijo od kosila.

Vodja dneva dejavnosti: Helena Vidmar.

27. 9. 2019

Interdisciplinarna ekskurzija v bolnico Franja v Kobaridu za učence 9. razreda

Datum: torek, 1. oktober 2019

Učenci pridete v šolo ob 7.45. Odhod avtobusa je ob 8.00. Predviden čas prihoda 17.45.

Vodja ekskurzije: Matjaž Pelko

27. 9. 2019

Interdisciplinarna ekskurzija v Šempeter in Posotelje za učence 7. razreda

Datum: torek, 1. oktober 2019

Pot ekskurzije: Predoslje – Šempeter – Rogatec – Olimje – Predoslje

Učenci pridete pred kulturni dom v Predosljah ob 7.30. Odhod avtobusa je ob 7.35. Povratek predvidoma ob 18. uri. S seboj vzemite tudi svojo malico, zemljevid Slovenije in pisalo. Kratek opis: najprej se bomo ustavili v Šempetru, kjer si bomo ogledali rimsko nekropolo, na delavnicah v Rogatcu bomo spoznavali drobce iz etnološke dediščine Slovenije in pomen muzeja na prostem, spoznali bomo majhno lokalno čokoladnico.

Vodja ekskurzije: Katja Knific

23. 9. 2019

Obvestilo za športni dan

V torek, 24. 9. 2019, gremo z učenci od 6. do 9. razreda na Limbarsko goro nad Moravčami. Učenci naj bodo v šoli ob 8.10, da prevzamejo šolsko malico. Pijačo naj prinesejo s seboj. Učenci naj bodo športno obuti in oblečeni. S seboj naj imajo manjši nahrbtnik. Telefoni in ostale elektronske naprave na športnem dnevu niso dovoljene. V šolo se vrnemo okoli 13. ure.

11. 9. 2019

V evropskem tednu mobilnosti zopet poteka PEŠBUS

Otroci so v okviru mobilnosti precej velika in obenem pomembna skupina prebivalstva, saj so tako otroci kot mladi do vsaj dopolnjenega 18. leta starosti pri premagovanju dnevnih poti odvisni od hoje, kolesarjenja in sredstev javnega potniškega prometa na eni strani ter prevozov staršev z osebnim avtomobilom na drugi. Mladi so dejansko ena izmed najbolj mobilnih skupin prebivalstva, saj se poleg vsakodnevnih poti v šolo in domov sami ali v spremstvu svojih staršev vsako popoldne odpravljajo na različne dejavnosti, krožke ali pa preprosto na obisk k prijatelju. Dejstvo je, da ljudje svoje navade, ki smo jih prevzeli v otroštvu, prenašamo v odraslo dobo. Tako je tudi s prenašanjem vzorcev mobilnostnih navad. Želimo biti vsakodnevno odvisni od avtomobila? Želimo svoje otroke že v zgodnjem otroštvu navajati na to, da se vsakodnevne poti, tudi tiste najkrajše, opravljajo izključno z avtomobilom, ker za pešačenje ali kolesarjenje nimamo časa ali volje?

Zato smo se četrtošolci odločili, da se pridružimo projektu Trajnostna mobilnost v vrtcih in osnovnih šolah. S projektom želimo spreminjati potovalne navade in posledično prispevati k zmanjševanju motoriziranega prometa v okolici vrtca in šole ter zmanjšati okoljsko obremenitev, spodbujati gibanje otrok in s tem krepiti njihovo zdravje. Cilj je povečanje prihodov otrok v šolo na trajnosten način. V Evropskem tednu mobilnosti (od 16. do 20. 9. 2019) bomo zato v okviru projekta izvajali igro Gremo peš! s kokoško Rozi. Prav vsi, vključno z učiteljicami, se bomo trudili, da bomo vsak dan v šolo prišli na trajnosten način (peš, s skirojem/rolerji, z avtobusom …). S tem bomo pomembno prispevali k manjši obremenitvi okolja z izpušnimi plini ter naredili nekaj dobrega za svoje zdravje.

Starši, spodbudite svoje otroke k aktivnemu prihajanju v šolo tudi s svojim zgledom in spodbudo.

11. 9. 2019

Zbiralna akcija papirja – september 2019

Zbiranje odpadnega papirja bo potekalo od ponedeljka do srede, od 16.do 18. 9. 2019. Zabojnik bo postavljen na zgornji ploščadi pri glavnem vhodu v šolo od 7. do 20. ure. Vsak učenec naj prinese vsaj 5 kg papirja, lahko tudi več. Zbrani denar bomo namenili za nakup fotokopirnega papirja. Hvala za sodelovanje.

10. 9. 2019

Tradicionalno šolsko fotografiranje učencev in učenk

V sredo, 18. 9. 2019, bo na naši šoli potekalo skupinsko in portretno fotografiranje. Fotografije lahko naročite na spletnem naslovu fotonarocilo.com  fotoateljeja FotoPrijatelj z geslom za vstop pre323

Če se prvič srečujete z naročanjem preko spleta, vam priporočamo, da si po vstopu na spletno stran najprej preberete zavihek POMOČ PRI NAROČANJU, ki je na dnu strani. Prosimo, da fotografije naročite takoj oz. najkasneje do dne fotografiranja. Obenem pa vas opozarjamo, da je potrebno znesek fotografij poravnati najkasneje dan po fotografiranju.

V primeru izostanka vašega otroka na dan fotografiranja, vam bo fotoatelje kupnino vrnilo na vaš TR račun.

5. 9. 2019

Vabilo na predavanje za starše

Obveščamo vas, da bomo v septembru na šoli organizirali 3 predavanja za starše:
1. v torek, 10. 9. 2019, ob 17. uri bo predavanje »Kako lahko starši pomagajo otroku pri učenju in delu za šolo«, predavateljica ga. Mojca Klug (od 1. do 9. razreda),
2. v četrtek, 12. 9. 2019, ob 17. uri bo predavanje »Ko je otrok agresiven, potrebuje mejo, pa tudi našo pomoč«, predavateljica ga. Tina Jereb (vrtec in razredni pouk),
3. v sredo, 18. 9. 2019, ob 17. uri bo predavanje »Postavljanje meja«, predavateljica ga. Damjana Šmid (od 1. do 9. razreda).

Predavanja bodo potekala v večnamenskem prostoru šole. Vljudno vabljeni!

Saša Pesrl, šolska svet. delavka

5. 9. 2019

Pojav uši in razuševanje

Obveščamo vas, da so se na šoli ponovno pojavile naglavne uši. Prosimo, da svojim otrokom temeljito pregledate lasišče in ga prečešete z gostim glavnikom nad belim papirjem. V kolikor pri otroku odkrijete uši, vas prosimo, da takoj po odkritju opravite razuševanje. Učiteljice prosijo, da imajo deklice z dolgimi lasmi le-te spete v čop, še bolje pa je, da jih imajo spletene v kito ali zvite v figo.

Več informacij o ušivosti in razuševanju najdete na spletnih straneh Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Objavljena so tudi priporočena sredstva za razuševanje in zloženka z osnovnimi informacijami.

Otrok se lahko vrne v šolo takoj, ko so uši popolnoma odpravljene. Prosimo vse starše, da svojim otrokom 14 dni vsak dan pregledujete lasišče, kasneje pa enkrat tedensko. V kolikor bi se pri katerem od otrok (ponovno) pojavile uši, vas prosimo, da o tem takoj obvestite razrednikaoz. razredničarko.

Uši se bomo znebili takrat, ko jih boste odpravili vsi starši pri svojih otrocih.
Vnaprej hvala za vaše sodelovanje v boju proti tej tegobi.

Saša Pesrl, šolska svet. delavka

Accessibility