OBVESTILA 2020-09-30T22:12:02+00:00

30. 9. 2020

Dostop do oblačnih storitev

Office 365 je paket storitev, ki vključuje elektronsko pošto, digitalno shrambo, orodja za avdio in video komunikacijo, deljenje dokumentov in hkratno delo na njih. Vsa ta orodja so med seboj tesno povezana z dodeljeno šolsko e-identiteto. Gre za internetno različico programa Microsoft Office. Preko prijave na Microsoftov račun lahko učenci dostopajo do mrežne različice Worda, Excela, Powerpointa, Outlooka, OneNota, OneDriva, si shranjujejo dokumente na Microsoftov strežnik (OneDrive) ter jih odprejo in popravijo kjerkoli, kjer se lahko povežejo na splet.

Več o tem si lahko preberete na spletnih straneh:

Za pridobitev uporabniškega imena in gesla je potrebno podpisano soglasje staršev in učenca. Starši oziroma skrbniki bodo na svoj elektronski naslov prejeli datoteko s prijavnimi podatki.

Več informacij si preberite TUKAJ>>.

28. 9. 2020

Teden vseživljenskega učenja

Spoštovani starši!

Obveščamo Vas, da bomo tudi v letošnjem letu sodelovali v projektu »Teden vseživljenjskega učenja«. Delavnice bodo na naši šoli organizirane od ponedeljka, 5. oktobra, do petka, 9. oktobra 2020.

Reklamni letaki z opisi delavnic in termini le-teh bodo razobešeni po oglasnih deskah šole ter na vseh vhodih v šolo, prav tako pa si letak lahko ogledate na naslednji povezavi: Opis delavnic

Na posamezne delavnice se vaši otroci lahko prijavijo z vpisom v tabelo pri receptorki (3.- 9. razred) in tabli pri vhodu za prvo triado (1., 2. razred), do petka, 2. 9. 2020, saj je število mest pri posameznih delavnicah zaradi kvalitete dela žal omejeno.

Na delavnicah se bomo držali vseh priporočil in ukrepov glede preprečevanja širjenja COVID-19. Poskrbeli bomo za ustrezno zašito (razkuževanje miz, pripomočkov, prezračevanje učilnic…), vzdrževali varnostno razdaljo med otroki in nosili obrazne maske (te morajo otroci prinesti s seboj).

V upanju na čim večjo udeležbo, Vas lepo pozdravljamo,

Lea Štajer in ostali sodelujoči

27. 9. 2020

Obvestilo za športi dan – 6. do 9. razred

V torek, 29. 9., bomo imeli športni dan. Učenci šolsko malico dobijo pred odhodom, pijačo naj prinesejo s seboj. Bodo naj športno obuti in oblečeni. S seboj naj imajo manjši nahrbtnik. Telefoni in ostale elektronske naprave na športnem dnevu niso dovoljene.

Maske so na avtobusu obvezne.

7. in 9. razred:

Zbor učencev ob 7.45 na igrišču za šolo.

 • 7. razred – Sv. Jošt nad Kranjem
 • 9. razred – Sv. Jakob nad Preddvorom

 Povratek ob 12.30.

6. in 8. razred:

Zbor učencev ob 8.15 na igrišču za šolo.

 • 6. razred – Sv. Jošt nad Kranjem
 • 8. razred – Sv. Jakob nad Preddvorom

Povratek ob 13.00.

21. 9. 2020

Prilagoditve za učence športnike

Spoštovani starši,

v šolskem letu 2019/20 je prišlo do sprememb na področju urejanja prilagoditev šolskih obveznosti za učence športnike.

ZŠpo-1 v 32. členu določa, da se posameznik lahko registrira kot športnik, če je star najmanj 12 let, je član športnega društva, ki je član športnega društva, ki je včlanjeno v nacionalno panožno športno zvezo ali Zvezo za šport invalidov – Paraolimpijski komite, in ima s strani Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez (v nadaljevanju OKS-ZŠZ) potrjen nastop na tekmovanju uradnega tekmovalnega sistema ter je vpisan v evidenco registriranih in kategoriziranih športnikov.

1. člen ZŠpo-1 določa, da mora biti športnik star vsaj 14 let, da se ga, glede na njegov dosežen rezultat, razvrsti v naziv mladinskega, državnega perspektivnega, mednarodnega, svetovnega ali olimpijskega razreda. V skladu z 18. točko 2. člena ZŠpo-1 je vrhunski športnik, športnik mednarodnega, svetovnega ali olimpijskega razreda, ki je dosegel vrhunski rezultat na mednarodnem tekmovanju v absolutni starostni kategoriji in je vpisan v evidenco registriranih in kategoriziranih športnikov kot vrhunski športnik. Iz določb ZŠpo-1 tako izhaja, da učenci v osnovni šoli ne morejo pridobiti statusa vrhunskega športnika, saj še ne tekmujejo na mednarodnih tekmovanjih v absolutni starostni kategoriji (tj članski kategoriji).

Starši lahko vložijo vlogo:

 • za status VRHUNSKEGA ŠPORTNIKA, če je otrok star vsaj 14 let in dosega vrhunske športne dosežke mednarodne vrednosti v absolutni (članski) konkurenci
 • za status PERSPEKTIVNEGA ŠPORTNIKA, če bo v tekočem šolskem letu star najmanj 12 let, je registriran pri nacionalni panožni športni zvezi in tekmuje v uradnih tekmovalnih sistemih nacionalnih panožnih zvez.

Na podlagi vloge staršev odloča o dodelitvi ravnatelj, ki si pred tem si pridobi mnenje oddelčnega učiteljskega zbora.

Pri odločanju o dodelitvi statusa športnika se upošteva predvsem obseg trenažnih obveznosti, priprav na tekmovanja in tekmovanj, ki se lahko bistveno razlikujejo pri posameznih športnih panogah. Prilagoditev so deležni tisti športniki, ki izkazano ne morejo sproti opravljati šolskih obveznosti zaradi daljših odsotnosti od pouka ali obsežnega trenažnega procesa v obdobju priprav na tekmovanja.

Vloge so obravnavane individualno. Na spletni strani najdete prenovljeno vlogo.

Lep pozdrav,

Janja Sršen, ravnateljica

15. 9. 2020

Naročilo na revije iz založbe Mladinska knjiga

Spoštovani starši,

tudi letos učencem naše šole omogočamo naročilo kakovostnih revij Mladinske knjige (Cicido, Ciciban, Cici zabavnik, Moj planet, Pil in Gea) po ugodnih cenah – kar do 35 % ceneje kot v prosti prodaji.

Katero revijo izbrati za otroka, boste ugotovili tukaj. Prosim vas, da mi izpolnjeno  naročilnico  oddate do 30. 9. 2020.

Skupaj lahko »naše« otroke spodbudimo, da bodo brali raje in več!

Lep pozdrav!

Mira Volčjak vaša poverjenica za revije

15. 9. 2020

Startup vikend za dijake in učence osnovnih šol

Za učence osnovnih šol in dijake bo 18. in 19. septembra na Gimnaziji Franceta Prešerna, s pomočjo Spirit Slovenije in projekta Mladim se dogaja, potekal STARTUP VIKEND. Dogajalo se bo marsikaj zanimivega. Učenci in dijaki se bodo učili kako poiskati nove poslovne ideje, kako se oblikuje poslovni model, naredi prototip, kako svojo idejo predstaviti pred komisijo … Najboljše ideje bodo tudi nagradili.

Startup vikend bo potekal v dveh delih (V letošnjem šolskem letu se na šoli ne prespi.): v petek se prične ob 15.00 in konča ob 21.00, v soboto pa prične ob 8.00 in konča ob 14.00. Dogodek je v celoti brezplačen, za hrano je poskrbljeno.

Pri organizaciji se bodo upoštevala vsa priporočila NIJZja: delavnice bodo potekale na zunanjih površinah šole, poskrbelo se bo tudi za primerno razdaljo med udeleženci in razkuževanje pripomočkov. Učenci morajo imeti s seboj le obrazne maske.

Prevoz do gimnazije bo organiziran s strani OŠ Predoslje le v petek (odhod z javnim prevozom, ob 14.27). Za prevoz domov (v petek) kot tudi prevoz do gimnazije in domov (sobota), pa poskrbite starši sami. Na delavnicah jih bo spremljala učiteljica OŠ Predoslje, Lea Štajer.

Voditelji Startup vikenda:
Elon Musk: “Neprestano razmišljajte, kako bi lahko stvari izboljšali. Neprestano se sprašujte.”

Dr. Jure Knez: “Šola nam da veliko. Spoznamo kup dolgočasnih dejstev, na drugi strani kup uporabnih stvari, ki še presneto prav pridejo v življenju.”

Dr. Jure Knez je eden od dveh ustanovitelj podjetja Dewesoft. Dewesoft je priznano ime na svetovnem trgu merilne tehnike in med uglednimi kupci njihovih proizvodov so: NASA, Kennedyjev vesoljski center, Lufthansa, Bosch, večina avtomobilskih proizvajalcev in drugi.

Ekipa organizatorjev se veseli sodelovanja z vami in vašimi zanimivimi idejami.

Učiteljica spremljevalka:

Lea Štajer

14. 9. 2020

Interesne dejavnosti 2020/2021

Objavljen je seznam interesnih dejavnosti, ki jih lahko obiskujete v letošnjem šolskem letu. Učenci izpolnjene prijavnice oddate razrednikom do petka, 18.9.2020.

9. 9. 2020

Prestavljeno predavanje za starše

Predavanje za starše z naslovom ” Otroški karakterji in njihove posebnosti pri vzgoji”, ki ga bo izvedla predavateljica Damjana Šmid, Zavod Modrin je prestavljeno na sredo, 16. 9. 2020, ob 17.45 uri in bo potekalo preko Zoom-a. Povezavo do Zoom-a boste prejeli preko eAsistenta.

Hvala.

Saša Pesrl, šolska svet. del.

28. 8. 2020

Obvestilo o začetku pouka

Dragi učenci in učenke, spoštovani starši,

s poukom v novem šolskem letu 2020/2021 začenjamo v torek, 1. septembra po naslednjem razporedu:

 • Učenci 1. razredov pridete v šolo ob spremstvu staršev ob 9.00 oz 9.30 in zaključite ob 10.45 uri.
 • Učenci 2. razredov se zberete na ploščadi nad stopnicami – vhod Orehovlje ob 8. uri.
 • Učenci 3. razredov prav tako na ploščadi nad stopnicami ob 8.30.

Vse učence bodo na dogovorjenih mestih pričakale razredničarke.

Pouk bo potekal do 11.30, podaljšano bivanje bo organizirano kot običajno, prav tako kosilo.

 • Učenci 4. razredov se zberete na ploščadi pred glavnim vhodom v šolo ob 8.20. 
 • Učenci 5. razredov se zberete na košarkarskem igrišču  ob 8.20.

Pouk bo potekal do 12.00, podaljšano bivanje bo organizirano kot običajno, prav tako kosilo.

Jutranje varstvo bo v torek, 1. 9. 2020 možno od 7.30 dalje le za posebej prijavljene otroke in za vozače.

Učenci 6. – 9. razreda v šolo pridete ob 9.uri.

 • Učenci 6. razredov se zberete na ploščadi pred glavnim vhodom v šolo.
 • Učenci 7. razredov se zberete na košarkarskem igrišču.
 • Učenci 8. razredov se zberete na ploščadi pred glavnim vhodom v šolo.
 • Učenci 9. razredov se zberete na nogometnem igrišču.

Vse učence višje stopnje bodo na dogovorjenem mestu pričakali razredniki.
Pouk z vašimi razredniki bo potekal do 11.30. Kosilo prvi šolski dan ne bo organizirano.

Poleg copatov, beležke, puščice in ostalih potrebščin ne pozabite tudi na obrazne maske.

Skupaj z vami se veselimo začetka novega šolskega leta.

Vodstvo OŠ Predoslje Kranj

30. 6. 2020

Počitniške aktivnosti za otroke v Mestni občini Kranj

Počitniške aktivnosti 2020 so se s sofinanciranjem Mestne občine Kranj veselo začele na dveh lokacijah: na LUK in na OŠ Predoslje. Naslednji teden se nam pridruži še ena lokacija: OŠ Orehek.

Otroke stare med 6 in 12 let še vedno lahko prijavite na naslednje termine:

 • 6. – 10. 7. 2020 prijava do 3. 7. 2020 (po 5 prostih mest na vsaki lokaciji),
 • 17. – 21. 8. 2020 prijava do 12. 8. 2020 (OŠ Orehek 5 prostih mest, OŠ Predoslje 10 prostih mest),
 • 24. – 28. 8. 2020 prijava do 19. 8. 2020 (LUK 5 prostih mest, OŠ Orehek 15 prostih mest, OŠ Predoslje 15 prostih mest).

Prispevek staršev znaša 50 EUR. Več informacij na naslednji povezavi PAK 2020.

18. 6. 2020

Prevzem spričeval v primeru odsotnosti

V skladu s 14. členom Pravilnika o šolskem koledarju bomo učencem, ki jim zaradi odsotnosti ne bo možno razdeliti spričeval 24. 6. 2020,  vročili spričevala v času od zaključka pouka do 30. junija in od 16. do 20. avgusta tekočega šolskega leta. Spričevala lahko prevzamejo učenci ali njihovi starši v tajništvu šole v času uradnih ur.

15. 6. 2020

Seznami šolskih potrebščin in učnih gradiv za šolsko leto 2020/2021

Spoštovani starši,

pripravili smo sezname učbenikov, delovnih zvezkov in drugih učnih gradiv, ki jih bodo učenci potrebovali v naslednjem šolskem letu.

Seznam za vse razrede

Dostop do seznamov za posamezni razred

14. 6. 2020

Počitniške delavnice od 6. do 12. leta starosti otrok letos tudi na naši šoli

Mesta občina Kranj je letos namenila dodatna sredstva za 3 nove lokacije izvajanja počitniških aktivnosti za otroke, stare med 6 in 12 let v terminih 29. 6. 2020 – 10. 7. 2020 in 17. 8. 2020 – 28. 8. 2020 na lokacijah Kranj/Ljudska univerza Kranj, Predoslje/OŠ Predoslje Kranj in Orehek/OŠ Orehek. Pri izvedbi počitniških aktivnosti bo poudarek na aktivnostih v naravi, ustvarjalnih delavnicah, kulinaričnih delavnicah, športnih aktivnostih, spoznavanju okolja, obisku muzejev in galerij.

V ponedeljek, 8. 6. 2020 so se odprle prijave na počitniške aktivnosti in v samo štirih dneh se je zapolnilo 155 mest od 240 prostih mest (65 %). Prispevek staršev za 1 teden znaša 50,00 EUR z DDV. Vašega otroka še vedno lahko prijavite do zapolnitve mest na naslednji povezavi PRIJAVNI OBRAZEC PAK 2020

1. 6. 2020

Zadnja zbiralna akcija papirja – junij 2020

Spoštovani starši, dragi učenci.

Zadnja zbiralna akcija papirja bo ta teden od srede, 3. 6. (od 7. ure zjutraj dalje), do petka, 5. 6 (do 10. ure zjutraj). Zabojnik bo pred glavnim vhodom v šolo. Tokrat se papir zbira za organizacijo valete za devetošolce.

Hvala vsem, ki si boste vzeli čas in prinesli odvečni papir.

Devetošolci

13. 5. 2020

Rekreativni odmor na daljavo – sreda ob 12:00

Za današnji rekreativni odmor potrebuješ loparje in žogico. Preberi si navodila na  tej povezavi  in se nam ob 12:00 pridruži pri igri badmintona.

Veliko športnih užitkov vam želimo!

10. 5. 2020

Spoštovani starši,

Prejeli smo okrožnico Ministrstva za šolstvo z navodili za postopno odpravljanje omejitev na področju šolstva in predšolske vzgoje. Prav je, da ste starši seznanjeni z vsemi informacijami in postopki, ki jih bomo v šoli izvajali v tem času, zato vam v pregled pošiljamo vsa prejeta gradiva.

Vzgojno-izobraževalno delo se bo za učence 1., 2., in 3. razreda od 18. maja dalje izvajalo v prostorih šole, od 25. 5. dalje pa bo pouk v prostorih šole potekal tudi za učence 9. razreda. Prav tako naj bi od 25. 5. 2020 v prostorih šole potekal dopolnilni pouk in druge oblike učne  pomoči za učence od 4. do 8. razreda, ki  imajo učne težave in težko dosegajo standarde znanja.

Za učence od 4. do 8. razreda bo pouk do konca šolskega leta potekal na daljavo.

Vse oblike razširjenega in nadstandardnega programa, kot npr. šola v naravi, tabori, plavalni tečaji, kolesarski izpiti, se v tem šolskem letu ne bodo izvedli. Zamujeno bomo v skladu z možnostmi nadomestili v naslednjem šolskem letu.

Za učence 1., 2., in 3. razreda se bo izvajalo delo po vzgojno-izobraževanem programu rednega in razširjenega programa, kar pomeni, poleg pouka še jutranje varstvo in podaljšano bivanje. Zagotavljali bomo tudi prehrano.

V skladu s priporočili NIJZ moramo pred prihodom otrok v šolo pridobiti podpisano izjavo staršev, da je otrok zdrav in da ni bil v stiku z osebo, ki je okužena s COVID-19.

Izjavo in prijavnico boste starši prejeli preko elektronske pošte. Podpisano izjavo bo učenec prinesel v šolo razredniku 18. maja.  

Učencem, ki zaradi zdravstvenih razlogov ne bodo obiskovali pouka, bomo omogočili prilagojeno šolanje na daljavo.

6. 5. 2020

Rekreativni odmor na daljavo – sreda ob 12. uri

Za današnji rekreativni odmor potrebuješ elastiko ali gumitvist. Oglej si posnetek na tej povezavi  in se nam ob 12:00 pridruži pri skakanju desetke. Veliko športnih užitkov vam želimo!

23. 4. 2020

23. april – Svetovni dan knjige

Ali veste, zakaj praznujemo svetovni dan knjige in avtorskih pravic ravno 23. aprila?

Praznik je tesno povezan s književnostjo. Tega dne sta umrla znamenita književnika Miguel de Cervantes in William Shakespeare. Oba leta 1616. V počastitev teh in vseh književnikov je UNESCO leta 1995 razglasil  23. april  za svetovni dan knjige in avtorskih pravic. V Sloveniji je praznik knjige naletel na odličen sprejem ; iz enega dneva smo praznovanje raztegnili na pet dni.

V teh dneh je čas, da pregledate svoje domače knjižne police in vzamete z njih kakšno dobro knjigo.

Tisti, ki bere živi tisoč življenj.

Kdor ne bere, pa zgolj eno samo.

(George R. R. Martin)

23. 4. 2020

Noč branja – 23. april

Letos bo noč branja bo prav posebna. Noč branja je osnovi projekt za spodbujanje branja otrok in mladine.

Letošnja noč branja je primerna za poseben družinski večer. Vsak družinski član si lahko poišče svoj miren kotiček in večer preživi ob branju. Starši lahko glasno berejo otrokom ali otroci staršem.  Lahko pa se družina ta večer pogovarja o prebranih knjigah in o knjigah, ki nas še čakajo na policah.

Berimo skupaj.

22. 4. 2020

Vabljeni k ogledu filma Žejni svet

S pomočjo sodelavcev Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani ter Akademske in raziskovalne mreže Slovenije (ARNES) vam ob 22. aprilu, svetovnem dnevu Zemlje, omogočamo brezplačen ogled Yann Arthus-Bertrandovega vrhunskega dokumentarnega filma ŽEJNI SVET.Pridobljeno je dovoljenje organizacije GoodPlanet (nosilke avtorskih pravic), da lahko ogled v spremenjenih oz. izrednih razmerah organiziramo preko učenja na daljavo tako, da učiteljice/učitelji svojim učenkam/učencem posredujemo povezavo.Ogled filma bo mogoč od 17. -24. aprila 2020 na portalu ARNES. Za ogled filma klikni TUKAJ >> 

22. 4. 2020

Rekreativni odmor na daljavo – sreda ob 12:00 uri

Za današnji rekreativni odmor smo za vas ponovno pripravili nekaj zanimivih izzivov. Na preizkušnji bo vaša spretnost, gibljivost in ravnotežje. Izzive najdete na tej povezavi. Bo šlo?Veliko užitkov vam želimo.

20. 4. 2020

Izbirni predmeti za šolsko leto 2020/21 – informacije za učence in starše

Spoštovani učenci in starši,čeprav še nismo zaključili šolskega leta, že načrtujemo izbirne predmete za novo šolsko leto. Posredujemo vam nekaj osnovnih informacij in na spodnjih povezavah tudi opise obveznih in neobveznih izbirnih predmetov. Prijava nanje bo letos v celoti potekala elektronsko, na daljavo – preko portala e-Asistent. Takoj po prijavi v e-Asistent za starše vas na prvi strani čakajo navodila s povezavo, kjer boste predmete izbrali. Tiskanje prijavnic ni potrebno, celoten postopek zaključite na spletu.Prosim vas, da prijavo izpolnite najkasneje do ponedeljka, 4. 5. 2020.Vse dodatne informacije in seznam izbirnih predmetov si lahko ogledate  TUKAJ>>Za vsa morebitna vprašanja sem vam na voljo na naslovu: katja.percic@guest.arnes.si.Hvala za vaše sodelovanje že vnaprej.Lepo vas pozdravljam,Katja Perčič Košir, pomočnica ravnateljice OŠ Predoslje Kranj

15. 4. 2020

Rekreativni odmor na daljavo – sreda ob 12. uri

Danes ob 12. uri prekini z vsemi šolskimi obveznostmi in se nam pridruži pri rekreaciji, ki jo tokrat lahko opraviš kar sede. Navodila za izvedbo vaj si poglej na tej povezavi. Veseli bomo vseh vaših slik med vadbo.

Aktiv športa

11. 4. 2020

Rezultati ankete o pouku na daljavo

Zahvaljujemo se vsem, ki ste si vzeli čas in izpolnili anketo, ter nam s tem pomagali pri načrtovanju dela v naslednjih tednih. Rezultate ankete si lahko preberete TUKAJ >>

8. 4. 2020

Rekreativni odmor na daljavo – sreda ob 12:00 uri

Za današnji rekreativni odmor je na voljo 5 spretnostnih izzivov, ki jih dobite na tej povezaviOpravljen izziv lahko posnamete in ga pošljete. Za uspešno opravljen (seveda dokumentiran) izziv št. 5 učitelj Matej obljublja nagrado😉.

Vodstvo šole

11. 3. 2020

Obvestilo

Spoštovani,obveščamo vas, da prireditev ob gregorjevem jutri, 11. 3. 2020 odpade.Hvala za razumevanje

Vodstvo šole

3. 3. 2020

Obvestilo

Učenci 6. razredov srečno prispeli v Cerkno – Zimska šola v naravi.

29. 2. 2020

Vabilo na spuščanje gregorčkov po Belci

Otroci, starši in ostali krajani!Prisrčno vabljeni na čarobno spuščanje gregorčkov po Belci, ki bo potekalo na predvečer gregorjevega v sredo, 11. marca 2020, s pričetkom programa ob 17. uri v večnamenskem prostoru OŠ Predoslje Kranj. Več o dogodku si lahko preberete TUKAJ >>

30.1. 2020

Kulturni dan za predmetno stopnjo

V petek, 7. februarja 2020, bodo imeli učenci predmetne stopnje kulturni dan. Po ogledu šolske proslave v obeležitev slovenskega kulturnega praznika bodo odšli v Škofjo Loko, kjer si bodo ogledali predstavo Butalci v izvedbi kulturnega društva Loški oder Škofja Loka. Predviden prihod v šolo je okoli 13.00.

29.1. 2020

Zimski športni dan

V petek, 31. 1. 2020, je zimski športni dan za učence od 6. do 9. razreda. Zbor v šoli je ob 8.20. Povratek z Jezerskega je predviden ob 13.00.Učenci naj imajo s seboj športno opremo za izbrano športno panogo in zimska oblačila. Vzamejo naj tudi nahrbtnik za malico in plastenko za napitek. Kljub pomanjkanju snega, želimo dobro zimsko športno aktivnost.Aktiv športa

25.11. 2019

Obvestilo o športnem dnevu – vodne aktivnosti.

V sredo, 27. 11. 2019, bomo za učence in učenke 6. in 7. razredov izvedli ŠPORTNI DAN  – vodne aktivnosti.

 • Prihod v šolo: najkasneje ob 8:20 in takoj malica v jedilnici.
 • Povratek z bazena: predvidoma ob 12:50.

Do Olimpijskega bazena v Kranju bomo odšli peš, v šolo se vrnemo z avtobusom. V primeru slabega vremena, bomo tudi pot do bazena opravili z avtobusom. Odločitev bo znana v torek 26. 11. 2019.Potrebna oprema: kopalke oz. kopalne hlače, pijača…Opozorilo: spodnjice pod kopalnimi hlačami niso dovoljene.Učitelj Matej M.

25.11. 2019

Obvestilo o športnem dnevu – ples.

V sredo, 27. 11. 2019, bomo za učence in učenke 8. in 9. razredov izvedli ŠPORTNI DAN  – ples. Dejavnost poteka v razredih in telovadnici.

 • Prihod v šolo: ob 8:20. Zbor v matičnih učilnicah posameznega oddelka.

Potrebna oprema: lahkotna oblačila in športna obutev.Učitelj Matej M.

12.11. 2019

Vabilo na predavanje Dejavniki uspeha in zadovoljstva v življenju naših otrok

Spoštovani starši,

Vabimo vas na zanimivo predavanje, ki ga LAS organizira za starše vseh šol v Mestni občini Kranj. Predavanja se lahko udeležite v sredo, 20. novembra, ob 18. uri v predavalnici Gimnazije Franceta Prešerna v Kranju. Predaval bo psiholog dr. Matej Tušak. Več o predavanju si lahko preberete TUKAJ >>

10.11. 2019

Tehniški dan za 9. razrede

V sredo, 13. 11., bodo 9. razredi odšli v Logatec, kjer bodo v Vetrovniku spoznali zakone gravitacije.Zbor je ob 7.45 v šoli, predviden prihod v šolo pa ob 13.00 uri.

10.11. 2019

Vabilo na medgeneracijsko druženje ob tradicionalnem šolskem bazarju

Tudi letos se veselimo medgeneracijskega druženja ob tradicionalnem šolskem bazarju, ki bo tokrat potekal pod drugačnim imenom in pridihom s tematiko ohranjanja slovenske kulturne dediščine. Petkov dopoldan bodo učenci pričeli s tradicionalnim slovenskim zajtrkom, nato bodo v delavnicah ustvarjali izdelke, ki jih boste lahko kupili na popoldanskem »Jesenskem smnju«.Ob 17. uri bomo sejem otvorili z odprtjem vhoda na predmetni stopnji. Pot vas bo nato popeljala po stojnicah, ki se bodo razprostirale vse do glavnega vhoda šole. Ob 17.30 pa vas vabimo, da se pridružite delavnicam, ki smo jih pripravili posebej za vas.Izbirate lahko med:-likovno delavnico (jedilnica šole),-plesno delavnico (hodnik predmetne stopnje),-starimi slovenskimi igrami (učilnica geografije).Veselimo se srečanja z vami in se vam že v naprej zahvaljujemo za vse vaše prispevke, ki jih bomo letos namenili nakupu novega ozvočenja. Hvala, ker nam pomagate.Učenci in učitelji OŠ Predoslje Kranj

16. 10. 2019

Vzgojni načrt in Pravila šolskega reda

Svet zavoda Osnovne šole Predoslje Kranj je 30. 9. 2019 sprejel dopolnjen Vzgojni načrt in dopolnjena Pravila šolskega reda. Dokumenta lahko preberete na šolski spletni strani v rubriki O šoli in zavihku Obrazci … več si lahko preberete TUKAJ  >>Vabimo vas, da natančno preberete oba dokumenta in se o njuni vsebini doma z otrokom pogovorite. Pomembno je, da starši podprete vzgojno delovanje šole in da šola podpira vzgojno delovanje staršev. Kadar se odrasli medsebojno podpiramo, si zaupamo in smo enotni pri vzgoji, otroci bolje sledijo našim vzgojnim ciljem. Vsi pa si želimo, da otrok postane zdrava, srečna, dobra, odgovorna in zrela oseba, ki bo našla svoje pravo mesto (poslanstvo oz. smisel) tako v poklicu kot v osebnem življenju.V naprej se vam zahvaljujem za medsebojno sodelovanje.Ravnateljica Janja Sršen

4. 10. 2019

Vloga za dodelitev denarne pomoči iz sredstev ŠOLSKEGA SKLADA

Rok za oddajo: 11. 10. 2019Evid. št.: 6009-1/2019/156V tem mesecu se bo predvidoma sestal UPRAVNI ODBOR ŠOLSKEGA SKLADA, ki bo obravnaval vloge za nadstandardne dejavnosti (tabori, zimska šola v naravi …), ki bodo organizirane v letošnjem šolskem letu. Vloge za poletno šolo v naravi ne obravnava Upravni odbor Šolskega sklada.Ne glede na termin izvedbe teh dejavnosti vas naprošamo, da vlogo za pomoč iz šolskega sklada oddate do 11. 10. 2019 v šolski svetovalni službi oz. jo lahko prinese učenec. Vlogo si lahko natisnete TUKAJ  >>Saša Pesrl, šolska svetovalna delavka

3. 10. 2019

Naravoslovni dan za učence 7. razreda

V četrtek, 10. 10. 2019, bo potekal naravoslovni dan v naravnem rezervatu Škocjanski zatok v Kopru za učence 7. razreda.

 • Učenci malico prevzamejo ob 7.45 uri
 • Odhod avtobusa izpred KD ob 8.00 uri
 • Predviden povratek v šolo okrog 13.30 ure

Učenci naj bodo primerno obuti in oblečeni za hojo po rezervatu. Potrebujejo pisala in trde podlage za reševanje delovnih listov ter daljnoglede (če jih imajo doma) za opazovanje živali. V kolikor so učenci naročeni na kosilo in ta dan ne bodo kosili, naj se pravočasno odjavijo od kosila.Vodja dneva dejavnosti: Helena Vidmar.

27. 9. 2019

Interdisciplinarna ekskurzija v bolnico Franja v Kobaridu za učence 9. razreda

Datum: torek, 1. oktober 2019Učenci pridete v šolo ob 7.45. Odhod avtobusa je ob 8.00. Predviden čas prihoda 17.45.Vodja ekskurzije: Matjaž Pelko

27. 9. 2019

Interdisciplinarna ekskurzija v Šempeter in Posotelje za učence 7. razreda

Datum: torek, 1. oktober 2019Pot ekskurzije: Predoslje – Šempeter – Rogatec – Olimje – PredosljeUčenci pridete pred kulturni dom v Predosljah ob 7.30. Odhod avtobusa je ob 7.35. Povratek predvidoma ob 18. uri. S seboj vzemite tudi svojo malico, zemljevid Slovenije in pisalo. Kratek opis: najprej se bomo ustavili v Šempetru, kjer si bomo ogledali rimsko nekropolo, na delavnicah v Rogatcu bomo spoznavali drobce iz etnološke dediščine Slovenije in pomen muzeja na prostem, spoznali bomo majhno lokalno čokoladnico.Vodja ekskurzije: Katja Knific

23. 9. 2019

Obvestilo za športni dan

V torek, 24. 9. 2019, gremo z učenci od 6. do 9. razreda na Limbarsko goro nad Moravčami. Učenci naj bodo v šoli ob 8.10, da prevzamejo šolsko malico. Pijačo naj prinesejo s seboj. Učenci naj bodo športno obuti in oblečeni. S seboj naj imajo manjši nahrbtnik. Telefoni in ostale elektronske naprave na športnem dnevu niso dovoljene. V šolo se vrnemo okoli 13. ure.

11. 9. 2019

V evropskem tednu mobilnosti zopet poteka PEŠBUS

Otroci so v okviru mobilnosti precej velika in obenem pomembna skupina prebivalstva, saj so tako otroci kot mladi do vsaj dopolnjenega 18. leta starosti pri premagovanju dnevnih poti odvisni od hoje, kolesarjenja in sredstev javnega potniškega prometa na eni strani ter prevozov staršev z osebnim avtomobilom na drugi. Mladi so dejansko ena izmed najbolj mobilnih skupin prebivalstva, saj se poleg vsakodnevnih poti v šolo in domov sami ali v spremstvu svojih staršev vsako popoldne odpravljajo na različne dejavnosti, krožke ali pa preprosto na obisk k prijatelju. Dejstvo je, da ljudje svoje navade, ki smo jih prevzeli v otroštvu, prenašamo v odraslo dobo. Tako je tudi s prenašanjem vzorcev mobilnostnih navad. Želimo biti vsakodnevno odvisni od avtomobila? Želimo svoje otroke že v zgodnjem otroštvu navajati na to, da se vsakodnevne poti, tudi tiste najkrajše, opravljajo izključno z avtomobilom, ker za pešačenje ali kolesarjenje nimamo časa ali volje?Zato smo se četrtošolci odločili, da se pridružimo projektu Trajnostna mobilnost v vrtcih in osnovnih šolah. S projektom želimo spreminjati potovalne navade in posledično prispevati k zmanjševanju motoriziranega prometa v okolici vrtca in šole ter zmanjšati okoljsko obremenitev, spodbujati gibanje otrok in s tem krepiti njihovo zdravje. Cilj je povečanje prihodov otrok v šolo na trajnosten način. V Evropskem tednu mobilnosti (od 16. do 20. 9. 2019) bomo zato v okviru projekta izvajali igro Gremo peš! s kokoško Rozi. Prav vsi, vključno z učiteljicami, se bomo trudili, da bomo vsak dan v šolo prišli na trajnosten način (peš, s skirojem/rolerji, z avtobusom …). S tem bomo pomembno prispevali k manjši obremenitvi okolja z izpušnimi plini ter naredili nekaj dobrega za svoje zdravje.Starši, spodbudite svoje otroke k aktivnemu prihajanju v šolo tudi s svojim zgledom in spodbudo.

11. 9. 2019

Zbiralna akcija papirja – september 2019

Zbiranje odpadnega papirja bo potekalo od ponedeljka do srede, od 16.do 18. 9. 2019. Zabojnik bo postavljen na zgornji ploščadi pri glavnem vhodu v šolo od 7. do 20. ure. Vsak učenec naj prinese vsaj 5 kg papirja, lahko tudi več. Zbrani denar bomo namenili za nakup fotokopirnega papirja. Hvala za sodelovanje.

10. 9. 2019

Tradicionalno šolsko fotografiranje učencev in učenk

V sredo, 18. 9. 2019, bo na naši šoli potekalo skupinsko in portretno fotografiranje. Fotografije lahko naročite na spletnem naslovu fotonarocilo.com  fotoateljeja FotoPrijatelj z geslom za vstop pre323Če se prvič srečujete z naročanjem preko spleta, vam priporočamo, da si po vstopu na spletno stran najprej preberete zavihek POMOČ PRI NAROČANJU, ki je na dnu strani. Prosimo, da fotografije naročite takoj oz. najkasneje do dne fotografiranja. Obenem pa vas opozarjamo, da je potrebno znesek fotografij poravnati najkasneje dan po fotografiranju.V primeru izostanka vašega otroka na dan fotografiranja, vam bo fotoatelje kupnino vrnilo na vaš TR račun.

5. 9. 2019

Vabilo na predavanje za starše

Obveščamo vas, da bomo v septembru na šoli organizirali 3 predavanja za starše:1. v torek, 10. 9. 2019, ob 17. uri bo predavanje »Kako lahko starši pomagajo otroku pri učenju in delu za šolo«, predavateljica ga. Mojca Klug (od 1. do 9. razreda),2. v četrtek, 12. 9. 2019, ob 17. uri bo predavanje »Ko je otrok agresiven, potrebuje mejo, pa tudi našo pomoč«, predavateljica ga. Tina Jereb (vrtec in razredni pouk),3. v sredo, 18. 9. 2019, ob 17. uri bo predavanje »Postavljanje meja«, predavateljica ga. Damjana Šmid (od 1. do 9. razreda).Predavanja bodo potekala v večnamenskem prostoru šole. Vljudno vabljeni!Saša Pesrl, šolska svet. delavka

5. 9. 2019

Pojav uši in razuševanje

Obveščamo vas, da so se na šoli ponovno pojavile naglavne uši. Prosimo, da svojim otrokom temeljito pregledate lasišče in ga prečešete z gostim glavnikom nad belim papirjem. V kolikor pri otroku odkrijete uši, vas prosimo, da takoj po odkritju opravite razuševanje. Učiteljice prosijo, da imajo deklice z dolgimi lasmi le-te spete v čop, še bolje pa je, da jih imajo spletene v kito ali zvite v figo.Več informacij o ušivosti in razuševanju najdete na spletnih straneh Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Objavljena so tudi priporočena sredstva za razuševanje in zloženka z osnovnimi informacijami.Otrok se lahko vrne v šolo takoj, ko so uši popolnoma odpravljene. Prosimo vse starše, da svojim otrokom 14 dni vsak dan pregledujete lasišče, kasneje pa enkrat tedensko. V kolikor bi se pri katerem od otrok (ponovno) pojavile uši, vas prosimo, da o tem takoj obvestite razrednikaoz. razredničarko.Uši se bomo znebili takrat, ko jih boste odpravili vsi starši pri svojih otrocih.Vnaprej hvala za vaše sodelovanje v boju proti tej tegobi.Saša Pesrl, šolska svet. delavka

Accessibility