OBVESTILA 2019-09-14T22:18:30+00:00

11. 9. 2019

V evropskem tednu mobilnosti zopet poteka PEŠBUS

Otroci so v okviru mobilnosti precej velika in obenem pomembna skupina prebivalstva, saj so tako otroci kot mladi do vsaj dopolnjenega 18. leta starosti pri premagovanju dnevnih poti odvisni od hoje, kolesarjenja in sredstev javnega potniškega prometa na eni strani ter prevozov staršev z osebnim avtomobilom na drugi. Mladi so dejansko ena izmed najbolj mobilnih skupin prebivalstva, saj se poleg vsakodnevnih poti v šolo in domov sami ali v spremstvu svojih staršev vsako popoldne odpravljajo na različne dejavnosti, krožke ali pa preprosto na obisk k prijatelju. Dejstvo je, da ljudje svoje navade, ki smo jih prevzeli v otroštvu, prenašamo v odraslo dobo. Tako je tudi s prenašanjem vzorcev mobilnostnih navad. Želimo biti vsakodnevno odvisni od avtomobila? Želimo svoje otroke že v zgodnjem otroštvu navajati na to, da se vsakodnevne poti, tudi tiste najkrajše, opravljajo izključno z avtomobilom, ker za pešačenje ali kolesarjenje nimamo časa ali volje?

Zato smo se četrtošolci odločili, da se pridružimo projektu Trajnostna mobilnost v vrtcih in osnovnih šolah. S projektom želimo spreminjati potovalne navade in posledično prispevati k zmanjševanju motoriziranega prometa v okolici vrtca in šole ter zmanjšati okoljsko obremenitev, spodbujati gibanje otrok in s tem krepiti njihovo zdravje. Cilj je povečanje prihodov otrok v šolo na trajnosten način. V Evropskem tednu mobilnosti (od 16. do 20. 9. 2019) bomo zato v okviru projekta izvajali igro Gremo peš! s kokoško Rozi. Prav vsi, vključno z učiteljicami, se bomo trudili, da bomo vsak dan v šolo prišli na trajnosten način (peš, s skirojem/rolerji, z avtobusom …). S tem bomo pomembno prispevali k manjši obremenitvi okolja z izpušnimi plini ter naredili nekaj dobrega za svoje zdravje.

Starši, spodbudite svoje otroke k aktivnemu prihajanju v šolo tudi s svojim zgledom in spodbudo.

11. 9. 2019

Zbiralna akcija papirja – september 2019

Zbiranje odpadnega papirja bo potekalo od ponedeljka do srede, od 16.do 18. 9. 2019. Zabojnik bo postavljen na zgornji ploščadi pri glavnem vhodu v šolo od 7. do 20. ure.
Vsak učenec naj prinese vsaj 5 kg papirja, lahko tudi več. Zbrani denar bomo namenili za nakup fotokopirnega papirja.
Hvala za sodelovanje.

10. 9. 2019

Tradicionalno šolsko fotografiranje učencev in učenk

V sredo, 18. 9. 2019, bo na naši šoli potekalo skupinsko in portretno fotografiranje. Fotografije lahko naročite na spletnem naslovu fotonarocilo.com  fotoateljeja FotoPrijatelj z geslom za vstop pre323

Če se prvič srečujete z naročanjem preko spleta, vam priporočamo, da si po vstopu na spletno stran najprej preberete zavihek POMOČ PRI NAROČANJU, ki je na dnu strani. Prosimo, da fotografije naročite takoj oz. najkasneje do dne fotografiranja. Obenem pa vas opozarjamo, da je potrebno znesek fotografij poravnati najkasneje dan po fotografiranju.

V primeru izostanka vašega otroka na dan fotografiranja, vam bo fotoatelje kupnino vrnilo na vaš TR račun.