V torek, 1. 10. 2019, smo se učenci 7. razredov odpravili na geografsko ekskurzijo v obpanonske pokrajine. Pot smo z avtobusom pričeli že zgodaj zjutraj. Med potjo smo opazovali čudovito pokrajino, reševali pa smo tudi učne liste.

Ekskurzijo smo začeli v Šempetru, kjer smo obiskali rimsko nekropolo. Tam smo lahko občudovali kar nekaj še dobro ohranjenih grobnic. Ob poslušanju zgodb, ki so nam jih pripovedovale vodičke, smo se naučili veliko novega.

Pot smo nadaljevali v muzeju na prostem v Rogatcu. Tam smo imeli tri delavnice. Na prvi smo izdelovali sveče iz čebeljega voska in vrvice. Spoznali smo tudi kamnoseštvo in naredili svoj magnet, na katerega smo izklesali kateri koli znak, črko ali številko po izbiri. Nazadnje smo spekli vsak svoj odličen kruh, ki smo ga sami oblikovali. Vodeni ogled po muzeju na prostem so prihranili za na konec.

Po krajši vožnji smo prišli do Olimij, kjer smo si ogledali samostan. Na koncu smo se zelo razveselili obiska  čokoladnice v Olimijah, kjer smo si lahko kupili čokolado.

Zapisala: Lana (7. razred, šolsko novinarstvo)

2019-10-04T22:30:55+00:00
Dostopnost