Med krompirjevimi počitnicami smo se z družino odločili, da odidemo v Turčijo in ulovimo še zadnje tople sončne žarke. Odpravili smo se z letalom.

Tja smo prispeli malo čez polnoč. Takoj drugi dan smo že po zajtrku odšli po brisače ter se greti na plažo. Vsak dan smo plavali v toplem morju.  V Turčiji je bilo čez dan do 27 stopinj Celzija, morje pa je imelo od 23°C do 24°C. Imeli smo občutek, kot da smo sredi poletnih dni. Po plavanju smo na ležalnikih brali, se igrali Enko, Janeza in druge igre s kartami. Na plaži je bil tudi bar, ki je bil odprt od 10.00 do 18.00. Za barom so pekli gözleme, to je neke vrste kruh. Gözleme so bile različne: v enih je bil med in cimet, v enih meso, v enih sir in v enih krompir. Zraven so prodajali tudi sladoled. Moj najljubši je bil karamelni.

V Turčiji smo lahko tudi streljali z lokom, tega sva se z mami udeležili štirikrat. Pri lokostrelstvu sem se najvišje uvrstila na drugo mesto, bila pa sem tudi tretja. V Turčiji smo imeli tudi vsak dan po večerji najprej mini disco potem pa je sledila še predstava. Predstave so bile – turška folklora, ples in akrobatika, afriško in piratsko obarvana,…

Predzadnji dan pa smo mini disco izpustili, saj smo se mogli naslednji dan zbuditi ob 1.40. Počitnice si bom zapomnila po lokostrelstvu, mini discu in odličnih ter zabavnih predstavah.

Maia Meglič, 5.a

2022-11-14T14:55:31+00:00
Dostopnost