Že tretje leto zapored se v Kranju odvija humanitarni projekt V Kranju dobro v srcu mislimo. Projekt poteka od 1. do 31. decembra, na pobudo župana Kranja Matjaža Rakovca. V sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine ter Društvom prijateljev mladine Kranj se zbirajo sredstva za izbrane družine, ki so se znašle v stiski.

V letošnjem letu smo se ponovno pridružili projektu. Predlagali smo družino, ki potrebuje pomoč. Ambasadorka projekta je učenka Eva Bobnar iz 9.b razreda.

Z namenom pomagati pomoči potrebnim, so prvošolci so v okviru jutranjega varstva in podaljšanega bivanja izdelovali voščilnice, drugošolci pa so pri pouku izdelali svečnike.

V okviru projekta, se je v soboto, 18.12., na Glavnem trgu, odvil dobrodelni bazar kranjskih osnovnih šol. Na bazarju so se zbirali prostovoljni prispevki v zameno za izdelke, ki so jih izdelali osnovnošolci. Učenci so na ta način pomagali družinam in posameznikom v stiski. Ponosni smo, da so tudi naši učenci pokazali, da imajo veliko srce in želijo pomagati tistim, ki potrebujejo pomoč.

Anja Šter

2021-12-21T21:59:44+00:00
Dostopnost