V petek, 20.11.2020, smo na naši šoli z učenci od prvega do devetega razreda izvedli tehniški dan na daljavo, na temo Dan slovenske hrane in Tradicionalni slovenski zajtrk.
Dan smo začeli s pripravo pogrinjka in zajtrka, ki je vključeval živila, značilna za letos že 10. ljubilejni Tradicionalni slovenski zajtrk: kruh, maslo, med, mleko in jabolko.
Ob 9.00 uri smo se razredniki in sorazredniki srečali v videokonferenci z učenci, da so spoznali namen Dneva slovenske hrane. Razredniki smo jim prebrali nagovor, ki ga je pripravila ga. ravnateljica za vse učence. Nato smo si ogledali dva izobraževalna videa na temo kmetijstva in lokalno pridelane hrane ter na temo Tradicionalnega slovenskega zajtrka 2020. Ogledali smo si kako sta lokalna, slovenska hrana in redno zajtrkovanje izjemnega pomena z zdravstvenega in vzgojnega vidika. Nato so učenci dobili navodila za delo na daljavo. Dan je bil namenjen pripravi hrane, ki je domača, sveže pripravljena in postrežena z dobrim namenom.
Učenci od prvega do petega razreda so ustvarjali in izdelovali čebelice, učenci od šestega do devetega razreda pa so izbirali med tremi recepti in tako pripravili ajdove žgance ali jabolčno pito ali medenjake.
Izdelke učencev si oglejte na fotografijah.😊

                                                                                                                                         učitelji OŠ Predoslje Kranj

2.b razred                                6.a razred                                 7.a razred                                8.a razred                               9.a razred

2020-11-26T13:00:53+00:00
Dostopnost