Pri projektu so sodelovale različne šole – učenci iz OŠ Franceta Prešerna, OŠ Matije Čop in dijaki Gimnazije Franceta Prešerna ter učenci naše šole – OŠ Predoslje Kranj: Tim Cuderman, Tin Zelnik, Lenart Čeferin, Tevž Plavel iz 8.c, Soraja Mlik in Nina Cvjetičanin iz 9.a ter Ema Mrgole, Ula Tavčar, Mark Car, Matevž Kristan, Miha Perčič, Fili Šturm iz 9.b.

Naši učenci so odšli v boj za nagrado s tremi poslovnimi idejami: fites za pse, aplikacija učenje košarke in lonček, v katerem se lahko skuha kava za na pot. Vse ideje so bile zelo zanimive in imele krasen potencial za nagrado. Vendar je bila sama ideja premalo, potrebno je bilo idejo razviti do tolikšne mere, da bi bila ta zanimiva za trg in izvedljiva. Morebiti je našim učencem zmanjkalo prav pri predstavitvi ideje in bi bila nagrada spet v njihovih rokah. Namreč v letošnjem šolskem letu so naši učenci ostali brez priznanja. Prehiteli so jih izkušeni srednješolci, z idejama: kako izdelati produkt kalkulatorja z ravnilom, škarjam ter šestilom v enem (nagrada na najboljšo poslovno idejo) ter aplikacijo, ki bi primerjala cene živil po živilskih trgovinah (nagrada na naj družbeno koristno idejo).

Na koncu dvodnevnega razvijanja poslovnih modelov so bili naši učenci vidno utrujeni, malce razočarani, ker ni bilo nagrade, pa vendar zadovoljni, ker so se naučili nekaj novega, pridobili nove izkušnje.

Lea Štajer

2022-09-22T21:10:56+00:00
Dostopnost