V torek, 5. 3. 2019, je na OŠ Predoslje Kranj pouk potekal malce drugače. V šolo je večina učencev, pa tudi učiteljev prišla našemljena v pustne maske.

Dan je potekal drugače kot po navadi, saj smo se učenci lahko prelevili v učitelje. Učenci smo lahko vodili prvi dve uri pouka pri različnih predmetih in v različnih razredih. Štiri dekleta 7. b razreda smo vodile uro slovenščine, kjer smo povedale nekaj o pustu v Sloveniji ter razredu predstavile nekaj značilnih slovenskih pustnih mask. Za sladkarije pa je poskrbela učiteljica, ki je bila del skupinske maske – učitelji so se našemili v domine.

Četrto uro smo imeli medrazredna druženja. Nižji razredi so nas obiskali in skupaj smo se družili. V 7. b razredu smo igrali družabne igre ter se bolje spoznali s prvimi razredi, nekateri so plesali in se zabavali.

Tretjo (od prvega do petega) in peto uro (od šestega do devetega) smo se vsi razredi zbrali v telovadnici, kjer smo imeli pustno rajanje. Imeli smo tekmovanje za najbolj izvirne pustne maske, igrali smo se nekaj iger ter plesali.

Za malico in kosilo pa smo se posladkali s pustnimi dobrotami.

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

2019-03-14T09:40:19+00:00
Dostopnost