V zadnjem tednu pred jesenskimi počitnicami smo se četrtošolci odpravili na naravoslovni tabor v CŠOD Čebelica na Čatežu pri Trebnjem. V ponedeljek smo se polni pričakovanj z avtobusom odpravili na pot.

Že takoj v ponedeljek smo kolesarili in zvečer imeli nočni sprehod, kjer smo opazovali zvezde. V torek smo šli na pohod okoli Dolenske. Zelo je bilo dobro. Naslednji dan smo odšli na še en pohod. Hodili smo po gozdnih poteh. Na poti smo videli močerada in celo traktor, ki se je prevrnil po bregu, ko je vlekel požagano drevo. Na pomoč je prišel še en traktor, ki je prvega vlekel nazaj na gozdno cesto. K sreči ni bil nihče poškodovan, videli pa smo, kako nevarno je lahko delo gozdarjev. V sredo zvečer pa smo tudi igrali veliko družabno igro Activity, pri kateri smo metali velikansko kocko in pokazali znanje, ki smo ga usvojili do takrat. V četrtek smo bili razdeljeni v dve skupini. Ena oddelek je odšel ven plezat na plezalno steno, drugi pa je izdeloval panjske končnice. Nato smo se še zamenjali. Zvečer v četrtek smo imeli disko. Plesali smo in se zabavali. Takrat je bil naš zadnji večer v domu Čebelica.

Zadnji dan v petek smo se igrali igro, pri kateri smo zbirali živali, rastline in predmete, ki bi jih potrebovali, če bi želeli ustvariti življenje na Marsu. Nato smo z avtobusom odšli domov. Na naravoslovnem taboru smo se imeli fantastično in upamo, da nam korona naslednje leto ne bo preprečila plavalne šole v naravi, saj nam je pouk v naravi zelo všeč.

Napisala Kaja Ivančič, 4. b

2021-11-23T20:41:18+00:00
Dostopnost