V prvem tednu meseca maja smo imeli kulturni dan. Običajno bi nas avtobus odpeljal do Ljubljane, kjer bi si ogledali njene znamenitosti. Zaradi trenutnih razmer smo ga izvedli na daljavo. Učenci 5.A so zapisali, kakšen se jim je zdel kulturni dan na daljavo.

—————————————————————-
Bilo nama je všeč in zanimivo. Izvedela sva veliko zanimivost. Zdaj si predstavljava, kako so živeli v preteklosti: prazgodovini, starem veku, srednjem veku, novi dobi in moderni dobi.

Aleks in Filip

—————————————————————-

Bilo nam je dolgčas. Raje bi šle v Ljubljano. Bolje bi bilo, če bi nas več vključevali v predstavitev, npr. da bi nas, medtem ko govorijo, večkrat vključili. Dobro nam je bilo to, da smo izvedeli veliko novih stvari.

Kaja, Neli, Eva, Hana, Lana, Ema

—————————————————————-

Bilo je zanimivo, sem ter tja pa tudi malo dolgočasno. Bolj zanimivo bi bilo v živo. Vseeno nam je bilo v redu.

Izak, Jan, Zol, Anej, Tim, Vid

—————————————————————-

Kulturni dan na daljavo nam ni bil preveč všeč, saj si nismo mogli predstavljati, kot če bi videli v živo. Všeč nam je bilo ustvarjanje po predstavitvi, ko smo risali in ustvarjali.

Ajda, Lara, Ema, Dženta, Nazlime in Tinkara

—————————————————————-

Pred dnevi smo se pri pouku pogovarjali o Rimljanih. Izvedel sem, da so bili Rimljani ljudje, ki so živeli pred približno dva tisoč leti. Od leta 0 pa do 500. Bili so že zelo dobri fiziki in matematiki. Imeli so tlakovane ceste in kanalizacijo. Talno gretje so naredili tako, da so v spodnjem delu hiše – domusa prižgali ogenj. Izvedel sem tudi, da so vojaki naredili iz svojih ščitov želvji oklep ter se tako izognili napadom.

Jan Ambrož Žižmond, 5. b

2021-05-13T19:32:39+00:00
Dostopnost