Pri pouku slovenščine so tretješolci opisovali svoj domišljijski izlet s prijatelji. Morda se kakšna njihova pustolovščina uresniči že med prihajajočimi poletnimi počitnicami, ki jih učenci že nestrpno pričakujejo.

 

V ponedeljek smo šle tri prijateljice na poletni tabor. V nahrbtnike smo spakirale vodo, jabolka, sendviče, spalke in svetilke. Ko smo prišle v tabor, smo hitro razpakirale in odšle v hribe. Na sredini poti smo se ustavile in pojedle malico. Pot je bila zelo zanimiva zato, ker smo odšle v jamo s svetilkami. V jami smo videli kamen v obliki dinozavra. Ko smo prišle na cilj smo imele lep razgled na Triglav. Vrnile smo se s tabora in skočile v bližnje jezero. Postajalo je mrzlo zato smo odšle v šotor in zaspale.

Sara Volčič

—————————————-

Jutri se bomo s prijatelji odpravili v Novo mesto. V nahrbtnik bomo spakirali sendviče, vodo, čips in denarnico. Prespali bomo v hotelu. Tam bomo štiri dni. Prvi dan se bomo odpravili v center na igrala in v slaščičarno. Drugi dan bomo šli na bližnjo goro. Potem bomo šli na kosilo v restavracijo. Jedli bomo kitajsko hrano. Tretji dan se bomo še malo razgledali naokoli po centru mesta. Zadnji dan bomo spakirali in odšli domov.

Maksim Gašić

—————————————-

Z mojimi sestrami, kužkom Pikijem in prijateljico Mihaelo smo šli v gozd. Hodili smo po gozdni poti. Čez nekaj časa smo zagledale jaso s prelepimi zvončki. Dolgo časa smo jih nabirale. Naenkrat smo opazile, da našega psička ni. Začele smo ga iskati. V blatu smo našle njegove stopinje in jim začele slediti. Vodile so nas do velike votline, kjer smo zaslišale glasno tuljenje. Mislile smo, da je našega psička pojedel lačen in požrešen zmaj. Skupaj smo se morale prepričati, ali je v jami res zmaj. Ampak nobena ni upala biti prva. Zato smo se prijele za roke in pogumno odkorakale naprej. Ko smo prišle do konca votline, smo videle, da je tulil naš prestrašeni Piki. Nobenega zmaja ni bilo. Ko nas je zagledal, se je razveselil in nas polizal. Nasmejali smo se in ga odpeljali domov. To je bila res dobra pustolovščina.

Ema Smerkolj

—————————————-

Najprej smo si v nahrbtnike dali sendviče in vodo. Potem smo dali v nahrbtnike še šotore. S kolesi smo se odpravili do Šobca. Ko smo prispeli, smo si poiskali prostor za postavitev šotora. Ko smo postavili šotore smo se šli igrati skrivalnice. Nato smo se udobno namestili in pojedli sendviče. Potem smo si oblekli kopalke in se šli kopat. Po plavanju smo bili zelo utrujeni in smo takoj zaspali v naših šotorih. Zelo mi je bilo všeč, da smo se s prijatelji sami odpravili na izlet.

Leon Đaković

—————————————-

Ava, Mia, Riana, Ema, Sara in jaz smo odšle na izlet. Odločile smo se, da gremo k izviru v Kamniško Bistrico. V nahrbtnik smo dale jabolko, sendvič, vodo, čokoladico, šotor, liziko, spalno vrečo, vžigalice in sok. Z avtobusom smo se odpeljale do Kamniške Bistrice. Ob izviru smo postavile vsaka svoj šotor. Zakurile smo ogenj, se najedle in napile ter šle spat. Naslednje jutro smo spekle gobe, res so bile dobre. Nato smo šle v vodo in na sprehod okoli izvira. Na koncu smo pojedle še kosilo in se učile za SPO.

Brina Sajovic Ribič

—————————————-

Na pohod bom odšel z Lukom in Borom. Šli bomo v džunglo. S sabo bomo vzeli računalnik, monitor, tipkovnico, miško in telefon. S sabo bomo vzeli tudi hrano sendviče, čips, sladoled in hamburgerje. Tam bomo igrali igrice, se igrali skrivalnice in se lovili. Prespali bomo v šotoru. V šotoru bomo spali in jedli. V šotoru se bomo tudi hecali. Iskali bomo pande in našli kakšno jezero za kopati.

Uroš Dulić

2021-06-07T22:32:12+00:00
Dostopnost