V mesecu oktobru so imeli 6. razredi interdisciplinarno ekskurzijo. Učenci so spoznali naravno in kulturno dediščino Primorske. Vas zanima, katere lepe kraje smo obiskali? Preberite vtise učencev.

Izpred šole v Predosljah, smo se z avtobusom odpeljali proti Primorski. Peljali smo se mimo Ljubljane in Postojne.
Prvi postanek smo naredili pri jami Vilenica, ki je blizu Lokev. Jama je bila zelo zanimiva. Videli smo veliko kapnikov in prehodili veliko stopnic. Ko smo prišli iz jame, nas je pot peljala proti Piranu. Tam smo reševali UL in uživali v lizanju sladoleda. Na koncu smo se odpravili še do Sečoveljskih solin, kjer smo prehodili 1,5 km in si pogledali film.
Pozno popoldne smo se odpeljali nazaj proti Gorenjski, v domačo vas. Vreme smo imeli sončno in tudi imeli smo se lepo. Takšen izlet bi lahko še kdaj ponovili 🙂

Filip, 6.a

Ogledali smo si jamo Vilenica, v kateri je okoli 500 stopnic. Nekaj kapnikov je posebne oblike. V Piranu smo bili na Tartinijevem trgu. V Sečoveljskih solinah smo spoznali delo solinarja in si ogledali solinarske bazene, v katerih nastaja sol.

Ajda, 6.c

Morje v Piranu je bilo zelo lepo in čisto. Jama Vilenica  ima lepe, velike dvorane in vseh različnih oblik, barv in velikosti kapnikov, kar mi je bilo všeč! Sečoveljske soline pa so čudovite in zanimive.

Enja, 6.c

Zelo mi je bilo zanimivo v solinah, ker sem se naučila, kako se sol ustvari in sem spoznala, da je dosti težje, kot sem si mislila.

Nadja, 6.b

V jami Vilenica sem izvedel nove stvari o jami. Všeč mi je bilo, da so kapniki izgledali kot kristali. Všeč so mi bili kapniki. Zdaj vem, da smo bili 72 m pod zemljo. Na ekskurziji je bilo toplo.

Žan, 6.b

Ekskurzija mi je bila zelo všeč. Najbolj mi je bilo všeč v jami Vilenica, čeprav je bilo veliko stopnic. In v Piranu. Upam, da bomo imeli še več takšnih ekskurzij. 😊

Gabi R, 6.a

Pripravila: Petra Špiček

2020-11-20T20:38:13+00:00
Dostopnost