Miška Sapra je najsrečnejša na svetu. Ne veste zakaj? Čudovita slovenska pravljica Svetlane Makarovič nas je navdušila… Vsak ima svoj najljubši lik iz te pravljice. Mi smo jo v razredu zaigrali… večkrat! V manjših skupinah smo zapisali tisti del pravljice, za katerega smo dobili ilustracijo.

Sapramiška je imela tri lešnike. Ni jih mogla pregrizniti, ker si je zlomila zob. Sapramiška je šla v gozd, da bi našla nekoga, ki ji lahko pomaga. Našla je zajčka.

Sapramiška je zajca vprašala, če ji lahko pomaga. Zajec ji je rekel, da tudi njega boli zob. Zato ji ni pomagal. In Sapramiška je odšla k veverici.

Veverico je prosila, da ji stre lešnik, a veverica ji je pojedla lešnik. Vsa žalostna je stekla stran. Na poti je srečala žabico.

Žabica jo je vprašala kaj je, zakaj joče. Sapramiška je rekla, da je dala lešnik raztreti veverici, a ona ji je požrla lešnik. Regica je miški svetovala, naj gre k zobozdravniku Detlu.

Sapramiška se je zobozdravnika zelo bala. Ko je rekla črko r, ji je zob dokončno izpadel. Zobozdravnik ji je na srečo zob zalepil nazaj. Miška mu je rekla hvala in odšla proti domu.

Na robu gozda je srečala mačko. Sapramiška se je pretvarjala, da je pojedla strupeno gobo. Mačka je nežno položila tačko na miško. Sapramiška jo je ugriznila v tačko in zbežala proti domu.

Ko je Sapramiška prišla domov, je pregriznila zadnji lešnik. Videla je, da je bil prazen.   Jokala je celo noč in cel dan.

Ob polnoči jo je obiskal strahec. Povedal ji je za čarobno lesko. Povedal ji je tudi, da lešniki zorijo le par minut. Domov se je vrnila polnega naročja lešnikov.

Doma se je naspala in ko se je zjutraj zbudila, je pojedla lešnike. Potem jih je shranila v luknjo. Na tablico je napisala: SAPRAMIŠKA, NAJSREČNEJŠA MIŠKA NA SVETU.

Zapisali učenci in učenke 3.a razreda

2019-01-08T17:21:10+00:00