Predbožični čas

Naša družina se je že takoj v začetku decembra veselila praznikov, zato smo se odločili, da praznično vzdušje pričaramo čim prej. V teh tednih smo veliko časa preživeli doma. Pogrešali smo prijatelje in lepo vreme. Zato smo z okraševanjem malce pohiteli in smrečico postavili že pred Miklavžem. Kupili smo nove okraske in lučke, ki jih prižigamo vsako jutro. S smrečico je bil zelo zadovoljen tudi naš štirinožni družinski član, naš pes Lark. Sveže drevo je zelo dišalo po naravi, zato ga je uporabil kot stranišče. S tem pa nismo bili zadovoljni.

Še vseeno pa je nekaj manjkalo. Ker smo vedeli, da letos za praznike ne bomo videli naših sorodnikov in prijateljev, smo za njih izdelali posebne čestitke. Okrasili smo jih s posebnimi božičnimi motivi in vanje napisali točno to, kar želim tudi vam – srečne praznike in srečno novo leto.

Lovro Kristan, 5. B

————————————————

Okrasitev

V soboto zjutraj smo se odločili, da bomo okrasili našo hišo.

A komaj smo začeli, že se je vnel prepir. Nato smo se uspeli dogovoriti, kako bi okrasili dom in bilo je prav zabavno. Veselje je trajalo, dokler ni Nala – naša psička raztrgala enega od okraskov. Sestrica jo je začela loviti po hiši, da bi ji dala okrasek, a brez uspeha.

Okrasitev nam je nekako uspela, Nalo pa smo odpeljali v hribe.

Lili Lovrečić, 5. B

————————————————

Okrasitev smrečice

V soboto smo začeli postavljati smrečico.

Jaz sem medtem pekla, oči pa je prinesel smreko. Sestrica je pomagala pri okrasitvi, ker ji je bilo dolgčas. Nato sem postavila še jaslice.

Zelo smo se zabavali, plesali in peli.

Brina Mihovec, 5. B

2020-12-21T21:51:58+00:00
Dostopnost