V četrtek, 12. aprila po deveti uri zvečer, se nas je več kot 30 učencev in 3 učitelji vkrcalo na letalo družbe Easyjet za let proti Londonu. Po približno dveh urah letenja smo pristali v Londonu in po vožnji z avtobusom pozno ponoči prispeli v hotel Hilton Garden Inn, ki stoji poleg največjega londonskega letališča.

Naslednje jutro smo se po obilnem zajtrku z podzemno železnico odpravili proti Buckinghamski palači, kjer smo si med drugim ogledali tudi menjavo straže. Nato smo si ogledali še Trafalgar Square, posvečen admiralu Nelsonu, ki je v pomorski bitki pri Trafalgarju premagal špansko-francosko ladjevje, St. Paul’s Cathedral ter Britanski muzej. Zvečer pa smo si ogledali še muzikal Mamma Mia, ki je bil s fantastičnimi pevci in plesalci resnično vreden ogleda.

V soboto smo po jutranji vožnji s podzemno železnico obiskali Natural History Museum (Prirodoslovni muzej), katerega zbirka obsega več kot 70 milijonov predmetov, od velike zbirke nagačenih živali do modela kita v naravni velikosti. Zavili smo tudi na Oxford Street, obdan s trgovinami, nato pa še v muzej voščenih lutk Madame Tussauds, kjer smo si ogledali prepričljive lutke znanih športnikov, pevcev in igralcev. Zvečer pa nas je čakala še večerja v piceriji in nato sprehod do China Towna (Kitajske četrti).

Nedelja je bil naš zadnji dan v Londonu. Ogledali smo si del Londona z največ poslovnimi zgradbami, pomorska kolidža, Queens house v Greenwichu, kjer se nahaja tudi ničelni poldnevnik, ki domnevno svet deli na vzhod in zahod, nato pa nas je pred odhodom čakala še vožnja z ladjico po Temzi, med katero smo lahko fotografirali znamenitosti Londona, npr London Eye. Nato smo se vrnili v hotel, od tam pa na letališče, od koder smo se okoli 23.00 zvečer vrnili v Slovenijo.

Izlet v London je bila nepozabna izkušnja, ki jo vsem toplo priporočam.

Neža Strojan Šporar

2018-05-02T20:26:58+00:00