Tomaž Bevk je učenec 8. b razreda, ki rad igra računalniške igre. Te tudi posname in jih redno objavlja na YouTubu pod imenom Distinct-LoL.

Zakaj si se odločil za YouTube kanal in kdo te je navdušil?

Navdušil me je prijatelj Žiga Kuralt, ki je v enem mesecu prišel do kar 100 naročnikov. Potem mi je rekel, naj še sam začnem ustvarjati videe in sem začel.

Katere igre igraš in zakaj?

Večinoma igram League of Legends, ker je dobra strateška igra z relativno dobro grafiko. Veliko prijateljev igra to igro, zato se jim velikokrat pridružim.

Koliko časa potrebuješ za en video in kako ta nastane?

Ponavadi potrebujem več kot en dan, ker moram posneti celo igro, to traja približno dve uri, nato pa, čez dva ali tri dni, ko imam čas, vse skupaj v miru zmontiram, optimiziram, dodam naslov, opis, ključnike (hashtage), opis …

Si želiš s tem (igranjem in snemanjem iger) nadaljevati tudi v prihodnosti?

Ni nujno, ker mi bo čez čas to postalo breme.

Kako reagiraš na t.i. haterje?

Ponavadi jih ignoriram, če so komentarji zelo grdi, jih samo odstranim, v primeru, da pa se to ponavlja, jih izbrišem iz kanala, da lahko samo všečka in »dislajka« video ter se naroči, ne more pa komentirati.

Imaš kakšen nasvet, kako začeti z YouTubom?

Da. Predlagam, da najprej narediš profilno sliko in channel banner (naslovna slika), potem poskusi govoriti za video, vendar ne uporabi prvega poskusa. Za montažo si vzemi več časa, saj lahko slabo izpade.

Posnetek zaslona med igranjem.

Kje si dobil idejo za ime kanala?

Na splet sem vtipkal stran Name generator in našel ime Distinct, ki pomeni drugačen (npr. med črnimi nogavicami rdeča).

Hvala za intervju in še veliko uspehov v igranju igric in samopromociji.

Intervju pripravila: Jan Bukovec in Tjan Borovnica, 8. a

2019-02-04T15:08:38+00:00
Accessibility