GOZDNA UČNA POT – ZAPLAŠKE STEZICE

Pot smo začeli na travniku blizu doma. Travnika je bilo kmalu konec in začel se je gozd. V gozdu je bilo veliko zanimivih tabel, na katerih so bile besede in risbe. Videli smo božje drevce (z drugo besedo navadna bodika), jazbino in peskokop. Vse je bilo zanimivo. Zanimiv pa je bil tudi hlod, ki je imel okoli sto letnic. Cel čas so nas spremljali črni telohi. Po vseh zanimivostih pa smo le prišli ven iz gozda. Po adrenalinski poti smo hitro prišli nazaj do doma. Na pohodu smo se imeli zelo lepo.

Lana Kozelj , 4. b

POHOD Z ZEMLJEVIDI

V sredo smo po zajtrku z našima učiteljicama, z učiteljem Radom in z učiteljico Živo šli na pohod s kompasi in z zemljevidi. Razdelili smo se v več skupin po tri učence. S kompasi smo orientirali zemljevide. Vsa pot nas je vodila do kamnoloma, kjer smo pojedli malico, ki smo jo dobili v domu Čebelica. Upravnik doma Sandi nam je pripeljal čaj in skodelice. Ko smo končali, smo se odpravili po poti naprej. Na poti nazaj smo se ustavili pri zbiralniku pitne vode. Naša pot je vodila naprej po gozdu, kjer smo se posladkali s sladkarijami, ki jih je prinesel sošolec Urban. Šli smo naravnost po gozdni poti in ko smo prišli ven iz gozda, smo zavili na pot, ki je bila komaj še vidna.  Videli smo vinograde, ki so kazali proti jugu. Odpravili smo se proti glavni cesti in nadaljevali proti domu Čebelica. To je bil pohod z zemljevidi in kompasi.

Nastja Bizjak in Miha Perčič, 4. b

POSLIKAVA PANJSKIH KONČNIC IN IGRA Z LESOM

Dekleta smo se zbrala v zeleni učilnici. Tam smo risale na panjske končnice. Narisale smo, kar smo želele. Ko smo dokončale, smo pobarvale s temperami. Ko smo končale, smo dale izdelke na polico, da se posušijo. Učiteljica Živa je rekla, naj pospravimo mizo. Dala nam je kocke iz lesa, s katerimi smo gradile hiše, avtomobile, kozolce … Ko smo zaključile z gradnjo, smo si ogledali razstavo. Učiteljica nas je tudi poslikala.

Ula Tavčar in Tia Gašperin, 4. b

ORIENTACIJA IN ISKANJE ZAKLADA

Tretji dan naravoslovnega tabora smo se orientirali in iskali zaklade. Začeli smo v modri učilnici. Razdelili smo se v pare. S pomočjo kompasa in zemljevida smo poiskali dom Čebelica. Odšli smo ven in s kompasom določili strani neba. Orientirali smo zemljevid in na njem poiskali severovzhodno stran. Učitelj nam je povedal, da so nekje skriti zakladi. Dal nam je zemljevide, mi pa smo te zaklade poiskali. Da ne bi iskali vsi istih zakladov, nam je učitelj določil, kje naj iščemo prvega. Poiskali smo vse zaklade, na koncu pa smo jih vrnili učitelju. Najbolj všeč mi je bil zaklad, kjer smo morali na list odtisniti štampiljko, ki se je skrivala pri klopci.

Ema Skodlar Kozamernik, 4. b

SPOZNAVAMO NARAVO

V četrtek, 1. 2. 2018, smo odšli z učiteljem Matejem in učiteljico Anito v gozd. Tam smo dobili samolepilni papir. Nanj smo morali prilepiti čim več nabranih plodov, listov, iglic, vejic … Vse stvari iz narave so morale biti čim bolj pisane in raznolike, papir pa je moral biti čim bolj poln. Po končanem delu vseh učenk smo si naše izdelke ogledali in učitelj nas je za naše delo pohvalil. Učitelj Matej nam je dal še eno nalogo, na gozdnih tleh smo morale narediti sliko iz naravnih materialov, povezano s kulturnim praznikom. Po opravljeni nalogi smo si vse izdelke ogledali, učiteljica Anita pa jih je fotografirala. Meni je bila najbolj všeč slika s štirimi sončnicami, najbolj izvirna pa je bila skupina, ki je prikazala Primičevo Julijo, ki je imela obraz iz zelenega mahu, ker ji je bilo slabo. Odšli smo nazaj v dom Čebelica.

Laura Bojc in Teja Pintarič, 4. b

Seveda pa smo na taboru počeli še veliko drugih stvari. Povezava do galerije je tukaj.

2018-02-03T18:20:11+00:00