Letošnja jesen je izjemno bogata. Na gozdnih tleh je pod kostanji pravo bogastvo. Učenci pripovedujejo o svojih izkušnjah z nabiranjem kostanja. Zelo radi imajo kuhan ali pečen kostanj.

Tretješolci so pri pouku slovenščine prebrali začetek in konec zgodbe o Mihu in kostanju. Manjkal je glavni del, nekaj nenavadnega, kar se mu je zgodilo. Učenci in učenke so razmišljali, kaj bi se mu lahko zgodilo in to zapisali. Nekateri so malce spremenili zgodbo in namesto Miha izbrali deklico, ki so jo poimenovali po svoje. Nastale so zanimive zgodbe.

 

Miha obožuje pečen kostanj. Pogosto ga nabira sam, ker živi blizu gozda. Pred dnevi se mu je zgodilo nekaj nenavadnega. Ko je šel v gozd in nabiral kostanj, se je čez nekaj časa usedel pod brezo in začel jesti sendvič. Zavohal ga je volk in prišel do Miha. Gledal ga je. Miha mu je vrgel nekaj salame in tekel proti domu s košaro kostanja. Pri večerji je pripovedoval o svojem doživetju. Marsikdo je bil prepričan, da si je vse to le izmislil.

Izak Rosulnik, 3.a

 

Hana obožuje pečen kostanj. Pogosto ga nabira sama, ker živi blizu gozda. Pred dnevi se ji je zgodilo nekaj nenavadnega. V gozdu se je ujela v past za živali. Zelo jo je bilo strah in iz te pasti se je komaj rešila. Še sreča, da se ji ni zgodilo nič hujšega. Zlomila si je levo roko in si zvila gleženj. Komaj je prišla domov. Takoj ko je prišla domov, jo je ati Nedžad odnesel gor v svojo sobo. Naslednji dan je bil gleženj že bolje, roka jo je pa še vedno bolela. Naslednji dan je v gozdu zajčku pomagala nabirat kostanj. Pri večerji je pripovedovala o svojem doživetju. Marsikdo ji ni verjel. Prepričani so bili, da si je vse to le izmislila.

Hana Alibabić, 3.a

 

Miha obožuje kostanj. Pogosto ga nabira sam, ker živi blizu gozda. Pred dnevi se mu je zgodilo nekaj nenavadnega. Iz neba so začeli padati kostanji. Miha jih je začel loviti v vrečko. Od veselja je zavpil: »Jej, kostanj!« Na poti domov je videl izgubljeno mucko. Dvakrat jo je pobožal pod vratom in si rekel: » Rad bi jo vzel domov.« Naenkrat je izza grmovja prišel gospod. Miha ga je vprašal, če je to njegova mucka. Dvignil jo je in mucka je zamijavkala. Gospod je rekel, da je in se zahvalil, ker jo je našel. Miha je pri večerji pripovedoval o svojem doživetju. Marsikdo je bil prepričan, da si je vse to le izmislil.

Ema Ozebek, 3.a

 

Miha obožuje pečen kostanj. Pogosto ga nabira sam, ker živi blizu gozda. Pred dnevi se mu je zgodilo nekaj nenavadnega. Videl je medveda v kletki. Miha je poskuša odpreti vrata kletke, a jih ni mogel. Ko sta oba poizkusila odpreti kletko, jima je uspelo. Zato mu je medved pomagal nabirati kostanj. Šla sta do kostanja. Nabrala sta ga zelo veliko. Nabirala sta ga do večera. Miha je pri večerji pripovedoval o svojem doživetju. Marsikdo je bil prepričan, da si je vse to le izmislil.

Jan Ažman, 3.a

 

Miha obožuje pečen kostanj. Pogosto ga nabira sam, ker živi blizu gozda. Pred dnevi se mu je zgodilo nekaj nenavadnega. Šel je v gozd, s seboj je imel pleteno košaro. Nabral je veliko pravega kostanja, med njimi se je našel tudi divji. Potem je zaslišal čudne glasove. Na nebu je zagledal veverice, ki so letele na pticah in začele metati lešnike in želode. Košara s kostanjem mu je padla na tla. Veverice so jih začele pobirati. Zbežal je domov. Miha je pri večerji pripovedoval o svojem doživetju. Marsikdo je bil prepričan, da si je vse to le izmislil.

Neli Peternelj, 3.a

 

Miha obožuje pečen kostanj. Pogosto ga nabira sam, ker živi blizu gozda. Pred dnevi se mu je zgodilo nekaj nenavadnega. Zagledal je volka, ki je glodal kost. Bil je velik. Zbežal je stran. Volk mu je sledil ven iz gozda. A Miha mu je zaloputnil vrata pred nosom in šel k večerji. Miha je pri večerji pripovedoval o svojem doživetju. Marsikdo je bil prepričan, da si je vse to le izmislil.

Lara Košir, 3.a

2018-11-13T11:56:22+00:00