Ker želimo spremljati učence in njihovo spoprijemanje z novimi oblikami učenja, vas vljudno naprošamo, da IZPOLNITE anketni vprašalnik, ki ga najdete     TUKAJ >>    do SREDE, 1. 04. 2020. S tem bomo pridobili potrebne povratne informacije o našem delu in poskušali izboljšati morebitne pomanjkljivosti. Anketa je anonimna.

V anketi vas sprašujemo tudi o dostopnosti do informacijske tehnologije, da bi zbrali podatek, koliko naših družin potrebuje pomoč.

Pomagali vam bomo po naslednjih prednostnih kriterijih:
1. družina nima dostopa do interneta in računalnika (če koga takega poznate, nam sporočite in bomo preverili situacijo),
2. družina nima računalnika,
3. večja družina,
4. lastna presoja potreb.

Prosimo, da nam na naslov janja.srsen@guest.arnes.si sporočite potrebe ter pojasnite situacijo, da bomo lahko priskočili na pomoč. Celoten moj dopis glede odvijanja pouka na daljavo, odziv učencev in učiteljev pa si lahko preberete   TUKAJ >>

S spoštovanjem,
ravnateljica Janja Sršen

#ostanidoma

 

 

V kolikor potrebujete vse naše objavljene objave glede ukrepov glede nastale situacije, vas naprošamo, da nadaljujte z branjem obvestil s klikom na ikonco (VEČ).

 

V času izvajanja ukrepa začasnega zaprtja šole (do nadaljnega),
vas seznanjam z IZREDNO ORGANIZACIJO DELA ŠOLE. 

 

Preberite si še nasvete, kako se pogovarjati z otroki o koronavirusu, ki so objavljeni na spletni strani NIJZ.

 

Z vsebino organizacije dela šole se lahko seznanite TUKAJ >>

Vsem želim, da ostanete zdravi in da se spet srečamo polni energije in idej.

Ravnateljica Janja Sršen

 

Sporočilo za starše!

Dogajanje bomo spremljali in ravnali po navodilih, ki nam jih bosta posredovala NIJZ in MIZŠ. O vseh nadaljnjih spremembah in ukrepih vas bomo nemudoma obvestili po elektronski pošti (eAsistent).

 

 

Datum objave: 12. 3. 2020

Iz medijev smo izvedeli, da pristojni organi s ponedeljkom, 16. 3. 2020, do 29. marca 2020 zapirajo vse šole in vrtce v Sloveniji, da bi se širjenje virusa zamejilo.

Šolam predlagajo, da se pripravijo na pouk na daljavo. O podrobnostih organiziranja pouka vas bomo obvestili takoj, ko bodo stvari dorečene (ko dobimo resorna navodila in jih uskladimo na šoli – uradnih obvestil in navodil namreč še nimamo) preko eAsistenta in šolske spletne strani.

Šola je že danes pristopila k izvajanju še dodatnih preventivnih ukrepov (organizacija prehrane v manjših skupinah …). Tudi jutri bomo za učence, ki bodo prišli k pouku, organizirali varno učno okolje. Nujno je, da k ukrepom države resno pristopimo vsi – torej da ostanemo na svojih domovih, se ne družimo in tako zmanjšujemo možnosti za širjenje okužb.

Prosimo vas, da otroke, ki kažejo kakršne koli znake okužb dihal (suh kašelj, kihanje, vročina, slabo počutje, bolečine v mišicah …) obdržite doma.
Jutri odpadejo vse interesne dejavnosti na šoli in v šolski telovadnici.

Bodimo odgovorni do sebe in drugih in ostanimo zdravi.

Ravnateljica Janja Sršen

 

 

Datum objave: 11. 3. 2020

Pred časom smo vas seznanili o preventivnih ukrepih glede koronavirusa. Ti ukrepi so še vedno aktualni oz. so še bolj pomembni kot so bili do sedaj. Primorani smo bili odpovedali napovedane prireditve in športna tekmovanja (prireditev ob gregorjevem, revija pevskih zborov, prireditev ob materinskem dnevu, filmski kulturni dan, športna tekmovanja).

NUJNO upoštevati sledeče:

  • Najpomembnejše je to, da bolni učenci in zaposleni ostanejo doma, ter da vsi dobro skrbimo za higieno.
  • Bolan otrok ne sme v kolektiv.
  • Če bo otrok zbolel v šoli ali vrtcu, boste prejeli obvestilo, da ga odpeljete domov. Poskrbite, da bo otrok ostal doma do ozdravitve.

 

Informiranost na šoli in sledenje najnovejšim novicam

Na šoli dosledno izvajamo priporočene ukrepe ter sledimo navodilom NIJZ in ministrstva, ki nas z novostmi obvešča preko okrožnic. Sprejeli smo Načrt za zagotavljanje kontinuiranega dela na Osnovni šoli Predoslje Kranj v primeru koronavirusa SARS-CoV-2, ki se nahaja na povezavi  >>  Načrt za zagotavljanje kontinuiranega dela na Osnovni šoli Predoslje Kranj v primeru koronavirusa SARS-CoV-2

 

Informacije kako ravnati v primeru suma na okužbo, kako preprečiti in kako preventivno ukrepati

Glede ravnanja posameznikov v primerih suma možne okužbe s koronavirusom ter kako ravnati, če prepoznano naštete znake, oziroma smo bili v stiku z osebo, ki prihaja iz okuženega območja, najdete na spletni strani NIJZ oz. si lahko preberete TUKAJ >>

Obvestilo Občine Kranj o dodatnih aktivnostih v času nevarnosti okužbe s koronavirusom si lahko preberete TUKAJ >>

Pri preprečevanju okužbe z virusom SARS-CoV-2 je tako kot pri drugih nalezljivih bolezni, ki povzročajo okužbe dihal, priporočljivo upoštevati naslednje vsakodnevne preventivne ukrepe:
• Izogibamo se tesnim stiskom z ljudmi, ki kažejo znake nalezljive bolezni.
• Ne dotikamo se oči, nosu in ust.
• V primeru, da zbolimo, ostanemo doma.
• Upoštevamo pravila higiene kašlja.
• Redno si umivamo roke z milom in vodo.
• V primeru, da voda in milo nista dostopna, za razkuževanje rok uporabimo namensko razkužilo za roke. Vsebnost alkohola v razkužilu za roke naj bo najmanj 60 %. Razkužilo za roke je namenjeno samo zunanji uporabi. Sredstva za čiščenje/razkuževanje površin niso namenjena čiščenju/razkuževanju kože.
• Glede na trenutno epidemiološko situacijo splošna uporaba zaščitnih mask ni potrebna.
• V času povečanega pojavljanja okužb dihal se izogibamo zaprtih prostorov, v katerih se zadržuje veliko število ljudi. Poskrbimo za redno zračenje zaprtih prostorov.

 

Preventivni ukrepi na naši šoli

Na šoli je v učilnicah, garderobah pri telovadnici in v toaletnih prostorih milo in voda. Učitelji učence opozarjajo in usmerjajo na redno umivanje rok in na ostale preventivne ukrepe. Čistilke skrbijo za čistočo vseh prostorov, pogosteje dezinficiramo kljuke, stikala in delovne površine, ter pogosteje zračimo prostore.

Na vhode šole smo za zunanje obiskovalce namestili razkužila.

 

Pomoč staršev za uspešno preprečevanje pojava okužb

Za uspešno preprečevanje pojava in širjenja različnih okužb potrebujemo tudi vašo pomoč:

  • Naučite svoje otroke, da si pogosto in pravilno umivajo roke z milom in vodo.
  • Naučite svoje otroke, da se z rokami ne dotikajo nosu, oči, ust.
  • Naučite svoje otroke, da kašljajo in kihajo v robček ali zgornji del rokava, če nimajo robčka pri roki.
  • Naučite svoje otroke, da si po kašljanju in kihanju pravilno umijejo roke.
  • Ne pošiljajte bolnega otroka v šolo ali vrtec!

 

POMEMBNE povezave

 

S spoštovanjem,
Janja Sršen

2020-03-28T10:22:42+00:00
Accessibility