TVU 2015

TEDEN VSEŽIVLJENJSKEGA UČENJA “TVU”

Ponedeljek, 18. 5. 2015- Cirkuška delavnica (foto utrinki)

V ponedeljek smo si v družbi dveh deklet, Kristine in Žive iz društva Cirkokrog, ogledali in preizkusili različne pripomočke, ki se uporabljajo v cirkuški pedagogiki. Žonglirali smo z različnimi žogicami in rutkami, vrteli kitajske krožnike na palicah, izvajali različne trike z diabolom, iskali ravnotežje na posebni deski ter traku, imenovanem »slackline« … Zelo smo se zabavali.

Torek, 19. 05. 2015 – Športna delavnica (foto utrinki)

V torek so se učenci prvih in drugih razredov, ki so navdušeni nad rolanjem, udeležili športne delavnice. Najprej so se pod vodstvom Andreje Zalokar naučili, kako se primerno zaščititi pred poškodbami, nato pa se skupaj ogreli in naredili prve zavoje. Seveda pa so učenci zelo hitro usvojili osnove, zato so se lotili nekaterih vaj na poligonu ter se igrali različne igre. Na koncu so postali »pravi profesionalci«.

Sreda, 20. 05. 2015 – Tehniška delavnica (foto utrinki)

Sreda je bila namenjena navdušencem nad ročnimi spretnostmi. Učenci druge triade so izdelovali obeske za ključe, ki pa so hkrati uporabni tudi za pisanje kratkih obvestil, saj se v notranjosti skrivajo samolepilni lističi. Učenci so bili nad izdelovanjem tako navdušeni, da si je vsak izdelal več izdelkov, ki jih bodo lahko poklonili prijateljem ali staršem.