Učenci in učenke 2.a razreda so skupaj sestavili pravljico Čudežni razred. Vsak je povedal eno poved in tako je nastala zanimiva pravljica, ki jo je zapisala učiteljica Silva Ajdovec. Veliko užitkov v branju!

  Čudežni razred

Nekoč je bila čudežna šolska klop. K njej so se usedli zajček, žaba in golob. Zaradi čudežne klopi so vsi hitro naredili nalogo in imeli dolg odmor. Tudi matematiko so naredili hitro.

Ob klopi so naredili krog, da bi ugotovili, zakaj je čudežna.  Niso vedeli ali daje več pameti, ali pa zaradi nje hitreje pišejo. Kar naenkrat pa je klop poletela in letela čez cel razred. Zajček, žaba in golob so se začudili. Klop je na koncu pristala na nebotičniku. Živali so bile žalostne, ker niso mogle več delati naloge na čudežni klopi. Odločile so se, da bodo pa sedaj pri pouku bolj poslušali.

Vendar so našle novo rešitev in kupile čudežna pisala, zaradi katerih so bile še hitrejši. Vendar so pisala porisala celo šolo. Na srečo so dobili radirke, ki so vse po radirale. Naslednji dan so hitele v šolo. Ko je v razred prišla učiteljica veverica, je čudežna šolska klop priletela nazaj. Vendar je sedaj niso več potrebovale, saj so imele čarobna pisala. Ta pa so bila utrujena in so šla na klop počivat. Med odmorom so se dobro spočila. Spet je bila na urniku matematika. Po koncu pouka so se čarobni zvezki sami pospravili v torbo, torba pa je sama zlezla na njihove rame. Zajček, žaba in golob so vsi končali nalogo in srečni odšli domov.

2018-10-24T21:45:56+00:00