Na šoli smo se tako kot vsako leto priključili projektu Nacionalni mesec branja (https://nmsb.pismen.si/). Projekt smo pod okriljem knjižničarke Katje Knific obeležili z več dogodki na šoli.

Letošnji Nacionalni mesec skupnega branja – NMSB 2020, smo na šoli obeležili s skupno uro branja. V petek, 18. septembra, smo vsi skupaj 1. šolsko uro, od 8.20 do 9.05, brali. Učitelji so se odločili, ali so sami glasno brali učencem ali pa je vsak otrok bral svojo knjigo, lahko pa je eden od učencev bral sošolcem.

“Če zna otrok brati, zna misliti, in če zna otrok misliti, je svoboden.”

Siobhan Dowd

Ob dnevu Zlatih knjig so vsi prvošolci dobili darilo – slikanico Smejalnik in cvililna zavora Slavka Pregla z ilustracijami Kostje Gatnika. V knjižnici so prvošolci prisluhnili zgodbi Arjana in Sanje in povedali, kdo jim največkrat bere. Vsi komaj čakajo, da bodo brali sami.

Pri urah slovenščine smo dnevu branja namenili ves dan. Tako smo s šestimi razredi brali pravljice, ki so jih učenci sami prinesli s seboj, v 8. razredih smo brali najljubše romane, seveda je največ učencev s seboj prineslo knjigo Harryja Potterja, v 9. razredu pa smo skupaj brali Shakespeara, njegovo tragedijo Romeo in Julija.

Branka Vodopivec, učiteljica slovenščine

2020-09-25T12:27:09+00:00
Accessibility