Tretji petek v novembru je dan, ki ga že tradicionalno poznamo kot dan slovenske hrane. Tradicionalni slovenski zajtrk je glavni dogodek tega dneva, ob njem pa tudi zavest, da je hrana, ki so jo pridelali in pripravili ljudje na naših kmetijah, živilskih podjetjih in zadrugah, bolj sveža in okusnejša. Skratka, kakovostnejša od hrane, ki je pripeljana od daleč in ima za seboj na stotine in celo na tisoče kilometrov. To je sporočilo za več kot 270.000 otrok in mladostnikov v vseh slovenskih vrtcih in osnovnih šolah.

Naša kuhinja nam je v petek, 15. novembra, pripravila zajtrk, sestavljen iz kruha, masla, medu, mleka in jabolka, ki so bili pridelani oziroma predelani v Sloveniji.

Na dan Tradicionalnega slovenskega zajtrka 2019 pa smo v letošnjem letu izvedli tudi tehniški dan s tematiko ohranjanja slovenske kulturne dediščine. V popoldanskih urah smo lahko v okviru Jesenskega semenja izdelke, ki smo jih izdelali dopoldan, pokazali tudi našim družinam. Novost letošnjega semenja so bile tudi družabne igre oz. delavnice za obiskovalce ter srečelov.

Učenci šolskega novinarstva smo s kratko anketo obiskovalce in učence povprašali o njihovih občutkih ob letošnjem semnju. –> anketa

2019-11-24T10:18:36+00:00
Accessibility